Αντέχει μέσα στην κρίση ο τουρισμός στην Ήπειρο

Πολύ περισσότερο ανθεκτικός στις δύσκολες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία αποδείχθηκε στην πράξη ο τουριστικός προορισμός «Ήπειρος» τόσο τους καλοκαιρινούς μήνες, όσο και το φθινόπωρο.

Ούτε ο πλέον αισιόδοξος άλλωστε δε θα μπορούσε να προβλέψει, ότι ειδικά τους φθινοπωρινούς μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο αντίστοιχα, θα υπάρχουν τόσο υψηλές πληρότητες στους ορεινούς προορισμούς, κάτι που έχει τη δική του εξήγηση αφενός στην ανάγκη των πολιτών, να αναζητήσουν ασφαλείς προορισμούς, με σχετικά καλή επιδημιολογική εικόνα σε συνάρτηση με την ευκολία πρόσβασης και από την άλλη, ότι προφανώς έχουν «πιάσει τόπο» οι προσπάθειες ανάδειξης και προβολής του τουριστικού προϊόντος τα τελευταία χρόνια.

Αυτό άλλωστε αποδείχθηκε, όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων Λευτέρης Ζαρκάδας, στην έκθεση Philoxenia, όπου το περίπτερο της περιφέρειας Ηπείρου, στο οποίο συμμετείχαν οι δήμοι και οι επιμελητηριακοί φορείς, προσέλκυσε το έντονο ενδιαφέρον και από εγχώριους τουριστικούς πράκτορες, όσο όμως και από το εξωτερικό, με έμφαση τις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, αλλά και τις Κάτω Χώρες.

Το κλίμα αυτό μάλιστα, όπως ανέφερε ο κ. Ζαρκάδας αναμένεται να έχει θετικές επιπτώσεις και στην αγορά των Χριστουγέννων, με τις προκρατήσεις να δείχνουν, πως βαδίζουμε προς μία εξαιρετική περίοδο από άποψη επισκεψιμότητας, υπό την αίρεση φυσικά, ότι η επιδημιολογική εικόνα και τα δεδομένα σε επίπεδο χώρας, αλλά και τοπικά δε θα μεταβληθούν προς το αρνητικότερο.

«Αυτό που μπορούμε, να πούμε ως μία αποτίμηση, είναι, ότι ο προορισμός «Ήπειρος», αλλά και τα «Ιωάννινα», άντεξαν σε μία πολύ δύσκολη περίοδο και αντέχουν ακόμη και σήμερα, με ζωντανές κρατήσεις σε περίοδο που δεν είχαμε ποτέ στο παρελθόν.

Αυτό είναι και αποτέλεσμα της δουλειάς προηγούμενων ετών στην προβολή του προορισμού και ευελπιστούμε, ότι έτσι θα συνεχίσουμε και το επόμενο διάστημα. Υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και από τον εγχώριο τουρισμό και από την επισκεψιμότητα από το εξωτερικό και ήδη αυτό το ενδιαφέρον αποτυπώνεται στις προκρατήσεις για τα Χριστούγεννα, που κινούνται σε εξαιρετικούς ρυθμούς», ανέφερε ο κ. Ζαρκάδας.

epirusonline.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: