Ιωάννινα: Ανοίγει και 2η ΜΕΘ-Covid στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Σε υψηλό επίπεδο φαίνεται να σταθεροποιείται τις τελευταίες ημέρες το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα, σε αναμονή βεβαίως της επιβάρυνσης που ενδέχεται να προκύψει από το άνοιγμα των σχολείων.

Ο μεγάλος αριθμός ανεμβολίαστων αντανακλάται και στην πίεση που ασκείται στο Σύστημα Υγείας καθώς από αυτούς προέρχεται η συντριπτική πλειοψηφία των νοσηλευόμενων ασθενών. Η πίεση αυτή είναι αισθητή πλέον και στα Γιάννενα, με τη Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων να ετοιμάζεται να ανοίξει και τη 2η ΜΕΘ – Covid19, καθώς σε αυτή που ήδη λειτουργεί οι νοσηλευόμενοι ανέρχονται σε επτά, όλοι τους ανεμβολίαστοι σύμφωνα με πληροφορίες. Ένας δε από τους επτά είναι μόλις 27 ετών και έχει διασωληνωθεί.

Εκτός των επτά που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ, άλλοι 25 ασθενείς νοσηλεύονται στις ΜΕΛ (16 στο Πανεπιστημιακό – 9 στο «Χατζηκώστα») και εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός τους τις επόμενες ημέρες θα αυξηθεί καθώς η διασπορά συνεχίζεται κυρίως σε Γιάννενα – Θεσπρωτία, αλλά και σε γειτονικούς νομούς της Ηπείρου, από τους οποίους επίσης διακομίζονται ασθενείς για νοσηλεία.

Νέοι το ¼ των νοσούντων
Αν και οι περισσότεροι θάνατοι αφορούν ασθενείς των μεγαλύτερων ηλικιών, οι νέοι είναι εκείνοι οι οποίοι την περίοδο που διανύουμε μολύνονται συχνότερα και στη συνέχεια μεταδίδουν τον ιό στις οικογένειές τους.

Όπως δήλωσε χθες ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας το 20 με 25% των κρουσμάτων των τελευταίων ημερών είναι ηλικίας μεταξύ 0-17 ετών, για να προσθέσει ότι οι 20-60 είναι αυτή τη στιγμή οι περισσότεροι και οι άνω των 60 οδηγούνται συνήθως σε βαριά νόσηση.

 

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: