14 Ιουνίου ξεκινά η Ανάρτηση των Κτηματολογικών Πινάκων και Διαγραμμάτων για ακίνητα σε Πρέβεζα, Άρτα και Λευκάδα 

Στις 14 Ιουνίου ξεκινά η Ανάρτηση των Κτηματολογικών Πινάκων και Διαγραμμάτων για ακίνητα που βρίσκονται σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Πρέβεζας, Άρτας και Λευκάδας. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας κ. Κωνσταντίνο Τσαβδάρογλου οι ιδιοκτήτες, αφού επικαιροποιήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους με τους κωδικούς taxis net , στην ιστοσελίδα www.ktimatologio.gr, μπορούν να ελέγξουν και να επιβεβαιώσουν ή να διορθώσουν την καταγραφή της ιδιοκτησίας τους, αποφεύγοντας έτσι δικαστικές επιλύσεις που κοστίζουν σε χρόνο, χρήμα και ταλαιπωρία.

Ο ίδιος μιλώντας στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας και στην εκπομπή ¨Νωρίτερα δε γίνεται” με την Αθηνά Παππά εξήγησε ότι οι ιδιοκτήτες πρέπει να δουν και να ελέγξουν την περιγραφή και τη νομική πληροφορία των ακινήτων τους (Κτηματολογικός Πίνακας) και τα όρια των γεωτεμαχίων τους (Κτηματολογικό Διάγραμμα). Εάν συμφωνούν με τα στοιχεία της Ανάρτησης, δεν χρειάζεται να προβούν σε άλλη ενέργεια.

Εάν δεν συμφωνούν με κάποια από τα στοιχεία, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση διόρθωσης μέχρι την Τρίτη 16 Αυγούστου 2022– ή την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022 εάν είναι κάτοικος εξωτερικού.

Ο ίδιος εξήγησε ότι η μέχρι σήμερα διαδικασία έδειξε ότι αν και η Πρέβεζα πήγε καλά στην προσωρινή ανάρτηση υπάρχουν εκκρεμότητες που φτάνουν στο 16%, στην Άρτα το 23% και στη Λευκάδα το 19%. Οι εκκρεμότητες αυτές έχουν να κάνουν με αδήλωτα γεωτεμάχια, απορριφθέντα γεωτεμάχια γιατί δεν έχουν προσκομίσει τα στοιχεία αλλά και ανεντόπιστα.

“Η ανάρτηση είναι κομβικής σημασίας στάδιο της κτηματογράφησης. Δεν τελείωσε ακόμα το κτηματολόγιο” είπε ο κ. Τσαβδάρογλου και κάλεσε όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων να ελέγξουν τα στοιχεία και σε περίπτωση διαφορών να επικοινωνήσουν ηλεκτρονικά στο ktimatologio.gov.gr ή στο γραφείο κτηματογράφησης, κατόπιν ραντεβού.

Εάν, βεβαίως, ο ιδιοκτήτης αμελήσει και δεν φροντίσει για τη διόρθωση τυχόν σφαλμάτων, τα πράγματα περιπλέκονται. Οι απαιτούμενες διορθώσεις θα πρέπει να γίνουν σε επόμενο στάδιο, μέσω δικαστικής οδού και γι΄αυτό πρέπει όλοι να αφιερώσουν λίγο χρόνο για να ελέγξουν το πώς εμφανίζεται η ιδιοκτησία τους κατά την ανάρτηση, και να προβούν σε διόρθωση αν χρειάζεται, ώστε να αποφύγουν περιπέτειες.

Τέλος να θυμίσουμε ότι τα γραφεία του Κτηματολογίου στην Πρέβεζα βρίσκονται στην Λ.Ιωαννίνων 20 και λειτουργούν καθημερινά τις τις ώρες 8:00 έως 16:00 και κάθε Τετάρτη τις ώρες 8:00 έως 20:00. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2682028159 & 60208

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: