100% πληρότητα για Ζαγοροχώρια, Τζουμέρκα, Μέτσοβο την 28η Οκτωβρίου

Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου αποτελεί ετησίως, για κάθε νέα σεζόν, την πρώτη μαζική έξοδο των κατοίκων των πόλεων με προορισμό τα ξενοδοχεία των μεγάλων ορεινών όγκων της χώρας.

Με εξαίρεση βεβαίως την περσινή σεζόν όταν ο χειμερινός τουρισμός έγινε το μεγάλο θύμα της πανδημίας. Αυτό, όμως, που συμβαίνει τις τελευταίες εβδομάδες επιβεβαιώνει την θεωρία του ελατηρίου.

Η επιθυμία των Ελλήνων να ταξιδέψουν είναι θηριώδης, τάση που έγινε σαφής κι εφέτος το καλοκαίρι όταν από τον Ιούνιο οι νησιωτικοί προορισμοί πλημμύρισαν από τουρίστες που μιλούσαν ελληνικά. Ήδη, οι πληρότητες σε ένα μεγάλο μέρος ορεινών ξενοδοχείων ξεπερνούν το 60-70%, δεδομένου ότι τα τηλέφωνα των καταλυμάτων άρχισαν να χτυπούν από τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Όπως αναφέρουν εκπρόσωποι των ξενοδοχειακών Ενώσεων και ξενοδόχοι των περιοχών στο Travel.gr, το κύμα των κρατήσεων αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες ημέρες. Το κόστος της μετακίνησης, με την αύξηση της τιμής της βενζίνης και η επιδημιολογική κατάσταση των προορισμών, είναι δύο παράμετροι που παίζουν ρόλο για την επιλογή του τόπου διακοπών.

Από την πλευρά τους, οι ξενοδόχοι σημειώνουν το αυξημένο κόστος λειτουργίας των μονάδων ως αποτέλεσμα της ενεργειακής κρίσης και θεωρούν ότι η κίνηση κατά τη χειμερινή σεζόν, κυρίως τα τριήμερα και την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, δεν θα είναι αρκετή για την ανάκαμψη των επιχειρήσεων έπειτα από τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν και την περίοδο 2020-2021.

Μεγάλη ζήτηση σε προορισμούς της Ηπείρου
Ο κ. Στάθης Σιούτης, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων, εκτιμά με βάση τη μέχρι στιγμής τάση των κρατήσεων, ότι οι πληρότητες στα περισσότερα καταλύματα σε περιοχές όπως τα Ιωάννινα, τα Ζαγοροχώρια, τα Τζουμέρκα και το Μέτσοβο, μπορεί να αγγίξουν το 100%.

Αυτή τη χρονική περίοδο, οι πληρότητες κινούνται κοντά στο 80%. Επίσης, έχουν ξεκινήσει οι κρατήσεις για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Στην αύξηση της κίνησης έχει συμβάλλει η καλύτερη προσβασιμότητα μέσω των οδικών αξόνων που συνδέουν τους προορισμούς με άλλα αστικά κέντρα, αλλά και το αναβαθμισμένο προϊόν που προσφέρουν οι τουριστικοί επαγγελματίες, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: