Site icon Kanalaki News – Νέα και ειδήσεις από το Καναλάκι και την Πάργα

Ήπειρος: Από πού βρήκαν τόσα χρήματα τα Καχριμανόπαιδα;

Αναδημοσίευση από την Εφημερίδα «Τύπου Ηπείρου»
 * Να πουν ο Περιφερειάρχης, ο Γιώργος και ο αδελφός του Φιλίκος, πως βρέθηκαν με τέτοια περιουσία
* Ο «στάβλος» στην Αγ. Μαρίνα με τα υλικά του «κλειστού ξιφασκίας»
* Ποιός ήλεγξε αν τα λύματα δεν επηρεάζουν τον υδροφόρο ορίζοντα των Ιωαννίνων;
Βομβαρδίζεται από παντού ο «αγρότης της χρονιάς» Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης και χρησιμοποιεί τα παιδιά του ως ασπίδα προστασίας, εκπαιδεύοντάς τα στις ανορθόδοξες μεθόδους πλουτισμού και αλαζονικής συμπεριφοράς, με την παράταξή του να βράζει κυριολεκτικά και να βρίσκεται σε απόγνωση και με τα στελέχη του να τον πιέζουν να αναλάβει τις ευθύνες του.
«Θα μας πάρει όλους μαζί του στον εξευτελισμό και θα μας καταστρέψει…», λένε χωρίς να κρύβουν την αγανάκτηση και την ανησυχία τους για όσα αποκαλύπτονται ότι συμβαίνουν.
Δυστυχώς όμως δεν τολμούν ακόμη να του πούνε ευθέως να φύγει, αλλά το «καζάνι» βράζει και είναι έτοιμο να εκραγεί, με την αντιπολίτευση να παριστάνει την στρουθοκάμηλο.
Ούτε βλέπει, ούτε ακούει- ακόμη κι αυτή η συνήθως λαλίστατη «Λαϊκή Συσπείρωση» του ΚΚΕ, που τώρα ποιεί την νήσσαν.
Αυτό απέδειξαν τα γεγονότα της περασμένης εβδομάδας, αφού  μετά τις αποκαλύψεις του «Τύπου Ηπείρου», η εφημερίδα των Αθηνών «political» πήρε την σκυτάλη και τον κατακρεουργεί, με τον υπογράφοντα να συλλαμβάνεται, να οδηγείται στα κρατητήρια και στο Αυτόφωρο και τον συνάδελφο Νίκο Τσιλιπουνιδάκη (Politica) να αναζητείται ματαίως αφού είχε αναχωρήσει για την Αθήνα.
Μηνυτής ο Τριαντάφυλλος (Φιλίκος) γιός του Καχριμάνη, ότι παραβιάστηκαν προσωπικά δεδομένα ή πως δήθεν υποδυθήκαμε υπαλλήλους του Υπουργείου Γεωργίας για να …μετρήσουμε τα πρόβατα (!) κι άλλα τέτοια φαιδρά, με ψευδομάρτυρα έναν Αλβανό εργάτη του. Για σκεφτείτε να μπαίνουμε στον «στάβλο» και να βάζουμε τα πρόβατα να παρελάσουν ένα- ένα για να τα μετρήσουμε, αυτά τα άτιμα να ανακατεύονται και να ξαναξεκινάμε… Κωμωδία και μην γελάτε καθόλου…
Η αστυνομία δεν … μπόρεσε να βρει τον Φιλίκο για να τον συλλάβει ύστερα από την μήνυσή μας για ψευδή καταμήνυση και ας έκανε βόλτες στο κέντρο των Ιωαννίνων.
Εν πάση περιπτώσει, η εκδίκαση της υπόθεσης θα γίνει στις 29 Νοεμβρίου, αλλά εν τω μεταξύ βουΐζει όλη η Ελλάδα από τα σκάνδαλα του Καχριμάνη και τον διωγμό δημοσιογράφων, που διέπραξαν το … μέγα έγκλημα να βρίσκονται στον δρόμο και όχι στις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις στην Αγ. Μαρίνα της Κρύας.
Τέλος πάντων γνωστά πλέον αυτά, όπως και η κατάθεση ερώτησης στη Βουλή πρός τον υπουργό Εσωτερικών από έντεκα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με πρωτοβουλία του Κώστα Μπάρκα, με τους της ΝΔ να έχουν καταπιεί την γλώσσα τους, όπως και οι Περιφερειακές παρατάξεις της αντιπολίτευσης, που θεώρησαν ό,τι συνέβη μάλλον ως … προσωπική αντιδικία!
Για την ελευθερία του Τύπου, της έκφρασης, πρόκειται και για την οποία κόπτονται υποκριτικά, όποτε τους βολεύει. Αλλά, θα μας πείτε, εδώ δεν υπέγραψε την ερώτηση του κόμματός της, η βουλευτής Αρτας και πρώην υπουργός Ολγα Γεροβασίλη!
Βλέπετε μιά χαρά συνεργάζονταν όταν ήταν Περιφερειακή Σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια, με τον Περιφερειάρχη να την καλύπτει για τις συνεχείς απουσίες της και συχνά να δημιουργείται η αίσθηση ότι «συνεργάζονταν».
Και πάλι τέλος πάντων, διότι πιο σημαντικό είναι να δούμε ποιός είναι αυτός που τόλμησε να ζητήσει την φυλάκιση δημοσιογράφων και να περιφέρει το σαρκίον του επιδεικτικά στο κέντρο της πόλης, προφανώς υπερήφανος για το σπουδαίο κατόρθωμα.  Είναι ο ίδιος, που εδώ και καιρό, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb καυχησιολογούσε ανοηταίνων για τα περιουσιακά του στοιχεία, τις «επενδύσεις» σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. «Άμα έχεις ένα σκοπό …» έγραφε και στην συνέχεια αράδιαζε διάφορες μονάδες. Που βρήκε τα χρήματα ο ίδιος και η οικογένειά του;
Κι αλήθεια, ποιός είναι ο «σκοπός» που με περισσή προπέτεια διαλαλεί;
Ο Φιλίκος όμως, όπως οι βλάχοι φωνάζουν τον Τριαντάφυλλο, ως δημόσιο πρόσωπο κι αυτός λόγω του διασήμου πολιτικού πατρός, θα πρέπει να πει πότε εργάστηκε, που και πόσα χρήματα κέρδιζε, που βρήκε τα χρήματα δηλαδή για να φτιάξει τέτοια τεράστια κτηνοτροφική μονάδα- και πόσες επιδοτήσεις; Αλλά πότε να πρόλαβε να βγάλει τόσα χρήματα;
Γεννημένος το 1996, δηλαδή 28 ετών σήμερα, φοιτητής επί πολλά χρόνια, με το μόνο που είχε ασχοληθεί ήταν μιά σελίδα στο διαδίκτυο με τουριστικό περιεχόμενο,  συνεργαζόμενος με άλλους δυό φίλους του.  Και ξαφνικά τον Ιούλιο του 2023, η Περιφέρεια Ηπείρου (με Περιφερειάρχη τον πατέρα του) του έδωσε δια της υπογραφής του αντιπεριφερειάρχη Κων. Σιαράβα, έγκριση για διατήρηση και εγκατάσταση κτηνοτροφικής μονάδας 439 προβάτων, σε πρόχειρο κατάλυμα στην Αγ. Μαρίνα, λίγο έξω από τα Γιάννινα.
Για «Πρόχειρο κατάλυμα» δόθηκε έγκριση και στον Γιώργο, έτερο υιό Καχριμάνη, στην θέση Πολιτσιώρα Μετσόβου για αγελάδες, στη ζώνη που προστατεύεται από το «Διάταγμα Ζαγορίου», όπως έχει αποκαλύψει ο «Τύπος Ηπείρου». Βεβαίως πιο μόνιμη εγκατάσταση δεν υπάρχει- όπως κι αυτή του Φιλίκου, που πήρε κανονική άδεια με υπογραφή πάλι του Σιαράβα τον περασμένο Μάρτιο-  με τα λύμματα να διαπερνούν τον υδροφόρο ορίζοντα και όλες τις υπηρεσίες να έχουν … τυφλωθεί- υπηρεσίες οι οποίες υπάγονται στην διοίκηση του πατέρα του. Τα έχουμε γράψει αυτά και η Δικαιοσύνη δεν κατέστη δυνατόν να αποδώσει ευθύνες, άγνωστο για ποιό λόγο. Ο Γιώργος είναι και γνωστός από τις μπίζνες με τα συσσίτια στους αλλοδαπούς και άλλες ευπαθείς ομάδες, με ΑΕ και άλλες δυό, με την συμμετοχή της συζύγου του και του πεθερού του.
Θα δούμε στη συνέχεια τι σόϊ είναι αυτός ο «στάβλος» του Φιλίκου, που μας ενδιαφέρει σήμερα. Ασφαλώς είναι θεμιτό να δουλέψει το παιδί και …παρήγορο που θέλησε να ασχοληθεί με τον πρωτογενή τομέα, αλλά ενδιαφέρει και ο τρόπος, δεδομένου ότι ο πατέρας του ασχολείται με τα Κοινά εδώ και δεκαετίες, ξεκινώντας φτωχός για να είναι σήμερα μεγιστάνας με τον μισθό του. Επιμένουμε στα του Φιλίκου τώρα (και το «πόθεν έσχες» όλης της οικογένειας), διότι λίγους μήνες αργότερα, τον Νοέμβριο του 2023, συστήνει ανώνυμη εταιρία (Στοές ΑΕ) με τον γιό γνωστού επιχειρηματία των Ιωαννίνων.
Σκοπός οι τουριστικές επιχειρήσεις γενικώς και ειδικώς η εκμετάλλευση του ξενοδοχείου «Kallari Hotel», στο ιστορικό κέντρο της πόλης.
Το πεντάστερο ξενοδοχείο βγήκε σε πλειστηριασμό και το πήρε ο Φιλίκος  με τον γιό του επιχειρηματία έναντι 1,6 εκατ, δηλαδή από 800.000 έκαστος. Που τα βρήκε ο γιός του Περιφερειάρχη;  Για την συμμετοχή στην εταιρία χρειάστηκε αρχικό κεφάλαιο 200.000  ευρώπουλα καθένας και στη συνέχεια άλλες από άλλες 200.000. Που τα βρήκε ο Φιλίκος;
Και που βρήκε τα χρήματα για να κυκλοφορεί με υπερπολυτελές και πανάκριβο αυτοκίνητο;
Του τα έστειλε μήπως κάποια … νονά, όπως είχε πει ο πατέρας του Αλ. Καχριμάνης όταν κατηγορήθηκε για ανακριβή δήλωση «πόθεν έσχες» (απέκρυψε περί τις 900.000 ευρώ); -ύστερα από αποκάλυψη του υπογράφοντος και περιέργως απαλλάχτηκε, με το δικαστήριο να συστήνει στον Περιφερειάρχη … άλλη φορά να είναι πιο προσεκτικός!
Φυσικά (!) τέτοιες «αφηρημάδες» δεν υπάρχει περίπτωση να συγχωρεθούν ούτε σε μικροεπαγγελματία, αλλά βλέπετε ο Περιφερειάρχης μας ήταν … άλλη περίπτωση.
Ο Καχριμάνης λοιπόν πίσω από την σε βάρος μας (και του συναδέλφου Νίκου Τσιλιπουνιδάκη) και τα παιδιά του, χρησιμοποιώντας έναν αλλοδαπό εργαζόμενο στους «στάβλους», που με τον φόβο της … επιστροφής του στην πατρίδα του και λίγα είπε ψευδομαρτυρώντας.  Ποιοί «στάβλοι» όμως;  Εκεί στην Αγ. Μαρίνα (Λυκοτρίχι) σε ένα κτήμα τεσσάρων στρεμμάτων, που περιήλθε με ενοίκιο στους Καχριμάνηδες),  υπήρχε μια μεγάλη παρατημένη αποθήκη.  Λίγο πάνω από τον δρόμο και μέσα στον οικισμό λειτουργούσε κτηνοτροφική εγκατάσταση προβάτων του Γιώργου Καχριμάνη, κατά παράβαση κάθε νόμου. Αυτή πλέον δεν υπάρχει αφού μεταφέρθηκε στο κτήμα και στην «αποθήκη» που είπαμε.
Τα παιδιά ενοικίασαν και εκτάσεις του Δήμου Ιωαννιτών (4 και 22 στρέμματα, με τα … ιλιγγιώδη ποσά των 150 και 320 ευρώ τον χρόνο) για να βόσκουν τα πρόβατά τους.
Σε αυτό το κτήμα μεταφέρθηκαν το 2022 πάνελ, σιδερικά, πόρτες, συστήματα εξαερισμού, μιά μεγάλη γεννήτρια κι άλλα υλικά από εκείνα των πρώην Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, του κλειστού ξιφασκίας- εκ του οποίου άλλα αποθηκεύτηκαν στον Κατσικά για να γίνει (άγνωστο πότε) το περίφημο κλειστό γυμναστήριο κι άλλα «κρύφτηκαν» σε χώρο της Πολιτικής Προστασίας, άγνωστο για ποιό λόγο.
Είναι το μεγάλο σκάνδαλο που αποκάλυψε ο «Τύπος Ηπείρου» και προκλήθηκε πανελλαδικά σάλος και που ακόμη απασχολεί το Περιφερειακό Συμβούλιο και την επικαιρότητα.
Είχαμε παρουσιάσει τότε σε συνεχείς εκδόσεις τι και πως συνέβη, με ντοκουμέντα, χωρίς να διανοηθεί κανείς Καχριμάνης να μας μηνύσει, όπως έγινε πριν από λίγες ημέρες- πανικόβλητοι για να μας .. τιμωρήσουν για το «ξεβράκωμα» του Περιφερειάρχη και την αγανάκτηση που προκάλεσε στην Κοινή Γνώμη ο βίος και η πολιτεία του.
Με αυτά τα υλικά λοιπόν η αποθήκη μεταμορφώθηκε σε μιά πολυτελή κτηνοτροφική εγκατάσταση 1.110 τμ με την υπογραφή του αντιπεριφερειάρχη Κων. Σιαράβα.
Τι … πρόχειρο κατάλυμα το 2023 και παραμύθια της Χαλιμάς… Μονιμότερο δεν μπορεί να υπάρξει και για αυτό αργότερα πήρε κανονική άδεια,  σε περιοχή που θεωρείται ως δεύτερη ζώνη του Διατάγματος Ζαγορίου, πάνω από τον υδροφόρο ορίζοντα από τον οποίο υδρεύονται τα Γιάννινα, το λεκανοπέδιο και τα πέριξ αυτού.
Που πηγαίνουν τα υγρά τουλάχιστον λύμματα; Υπάρχει σύστημα βιολογικού καθαρισμού; Υπάρχει περιβαλλοντολογική μελέτη;  Η Υπηρεσία Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτ. Μακεδονίας ποιά γνώμη έχει; Έχουν εξεταστεί όλα αυτά και πολλά άλλα από τις αρμόδιες Αρχές; Με ποιά κριτήρια αποφάσισε η Επιτροπή Σταβλισμού της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας; Τι λέει ο διευθυντής της Μάκης Γαϊτανίδης, Περιφερειακός Σύμβουλος με την παράταξη του Καχριμάνη; Η Πολεοδομία του Δήμου Ιωαννιτών ποιά εμπλοκή είχε; Είχε και θα την δούμε σε άλλο ρεπορτάζ.
Αυτά και πολλά περισσότερα ήταν που οδήγησαν τους Καχριμάνηδες στο να μας μηνύσουν (και τον εξ Αθηνών συνάδελφο Νίκο Τσιλιπουνιδάκη) με όργανο τον Αλβανό εργάτη τους,  διότι η υπόθεση βρωμάει. Τώρα αναμένουμε από τους συμπεριφερόμενους ως φεουδάρχες να απαντήσουν και δη ο Φιλίκος μαζί με τον αδελφό του Γιώργο. που βρήκαν τα χρήματα, τι έγιναν τα υλικά από το κλειστό ξιφασκίας, τα πλήρωσαν πως και πότε, ρυπαίνουν ή όχι το περιβάλλον και τον υδροφόρο ορίζοντα; Αυτά σε πρώτη φάση αναμένοντας καθαρές και πειστικές απαντήσεις για να μην μένουν … «σκιές» για τον Περιφερειάρχη που διατείνεται ότι τον πολεμούν τα «συμφέροντα», μεγιστάνας ο ίδιος βεβαίως…
 ΤΟ ΑΣΥΝΑΡΤΗΤΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΤΟΥ ΑΛΕΚΟΥ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗ
Από την συνέντευξη Τύπου του Καχριμάνη την Δευτέρα 7/10 σε επιλεγμένα Μέσα Ενημέρωσης- απομαγνητοφωνημένο. Οποιος καταλάβει τι λέει να το πει και σε μας:
« …έχω μάθει να αγωνίζομαι και έτσι θα συνεχίσω ζήτησα από τον αρμόδιο Υπουργό να κάνει έλεγχο στις πράξεις της Περιφέρειας Ηπείρου… όλα τα άλλα είναι εκ του περισσού αναθέσεις διαβόλους τριβόλους αν είναι με το νόμο ή όχι.
 Καμία διαδικασία δεν είχε κινηθεί, όλα αυτά είναι αναμασημένες κουβέντες, θίξαν την οικογένειά μου, αγωνιζόμαστε για κάποιους που δε, σίγουρα δεν είναι κάτι μικρό, σας θυμίζω ότι αγωνίζομαι για πράγματα που θα βοηθήσουν τον τόπο.
… διαχειριστικούς χάρτες βοσκής,  οι ελληνοποιήσεις πρώτα γαλακτοκομικών προϊόντων και δεύτερον στο μέλι, στο λάδι στα κρασιά, σε όλα πρέπει να τελειώνουμε με αυτά.
….  απομυζούν για παρτη τους, φυσικά λέτε να ήρθε τυχαία αυτό το άτομο και πήγε στις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις των παιδιών μου και έχει κατηγορηθεί για πολύ σοβαρά πράγματα και απελύθη από όπου δούλευε και βρήκε καταφύγιο εκεί που βρήκε, ήρθε τυχαία εδώ μια αίτηση από αυτούς που έχουν εφημερίδες αυτές 30/8 για να κάνουμε διαφημίσεις στην έκθεση Θεσσαλονίκης και δεν ανταποκριθήκαμε…
… είναι κάτι πολύ βαθύτερο η οικογένειά μου θα δώσει απάντηση που πρέπει αυτά ήταν ψευδέστατα και διέλυαν κάθε κανόνα ηθικής που υπάρχει,  ξεκίνησε αυτή η ιστορία με πολλά θέματα που είχαν συζητηθεί και διερευνηθεί στο παρελθόν  έχει δικαστεί, η μεν aftodioikisi.gr πλήρωσε 15.000 γι’ αυτά που έγραψε ο άλλος  (Καλτσής) δήλωσε πτωχός χρησιμοποιεί πότε ιδιότητα δημοσιογράφου και πότε …, δεν έχουν σχέση με μένα γιατί είμαι εκτός πεδιάς, φίλα προσκείμενο στην κυβέρνηση δεν είναι κανένα, θέλω να πιστεύω ότι άλλος είναι ο σκοπός αυτών των εφημερίδων.»
Exit mobile version