Site icon Kanalaki News – Νέα και ειδήσεις από το Καναλάκι και την Πάργα

Επίσκεψη κλιμακίου του ΚΚΕ στο μπλόκο των αγροτών Φαναρίου Πρέβεζας Και σε σύσκεψη – συγκέντρωση για τις πολιτικές εξελίξεις και τις εκλογικές μάχες, στην Γλυκή Θεσπρωτίας

img 20230213 204444

Επίσκεψη στήριξης στο μπλόκο των αγροτών που έχει στηθεί από την Κυριακή 22 Γενάρη στο κόμβο της γέφυρας ΒΟΥΒΟΠΟΤΑΜΟΥ-ΓΛΥΚΗΣ επι της Επαρχιακής Οδούς Καναλλάκι- Παραμυθιάς, την δευτέρα 13 Φλεβάρη της 8,30μ.μ πραγματοποιήθηκε από κλιμάκιο του ΚΚΕ αποτελούμενο από τον Κώστα Γιαννάκο υποψήφιο στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας , ανθυποπυραγός ε.α, πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος.

Γεωργίου Χρυσηίδα, υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στο Νομό Θεσπρωτίας μέλος της ΤΕ Θεσπρωτίας του ΚΚΕ και γραμματέας της ΚΟ Παραμυθιάς Δημήτρη Πιτσιάβα, μέλος του γραφείου περιοχής Ηπείρου-Κέρκυρας-Λευκάδας του ΚΚΕ. Γάκη Σωτήριο γραμματέα της ΚΟΒ Φαναρίου Πρέβεζας.

Στην συζήτηση που έγινε οι αγρότες μετέφεραν στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, την αγανάκτηση τους και την απελπιστική κατάσταση που βιώνουν, αδυνατώντας να ζήσουν από τις καλλιέργειές τους, εξαιτίας των εξευτελιστικών τιμών , το υψηλό κόστος παραγωγής αλλά και τους δυσβάσταχτους λογαριασμούς της ΔΕΗ και τις υπέρογκες τιμές στο πετρέλαιο και στα λιπάσματα, τους έχουν γονατίσει κυριολεκτικά.

Τα τελευταία χρόνια σοβαρά οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζουν και με το ΤΟΕΒ πάνω από από 2,5 εκατομμύριο ευρώ είναι το χρέος αυτή την στιγμή και για την καλλιεργητική περίοδο που έρχεται δεν υπάρχει πάροχος για το ρεύμα των αντλιοστασίων,

Η αντιπροσωπεία εξέφρασε την αμέριστη στήριξη του ΚΚΕ στον αγώνα που δίνουν οι βιοπαλαιστές αγρότες. Τα αιτήματα τους είναι δίκαια και αναγκαία για να επιβιώσουν και να μπορέσουν να παραμείνουν στις καλλιέργειες και να μην ερημώσουν τα χωριά, ότι το δυσβάστακτο κόστος παραγωγής από τη μία πλευρά και από την άλλη οι χαμηλές τιμές πώλησης των προϊόντων τους που καθορίζονται με τους νόμους της αγοράς και του χρηματιστηρίου οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο ξεκλήρισμα των αγροτών.

Αναφέρθηκαν στις παρεμβάσεις και τον αγώνα των κομμουνιστών εντός και εκτός βουλής για την ουσιαστική ελάφρυνση και ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων. Κάλεσε επίσης σε ενίσχυση του ΚΚΕ σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις που έρχονται το επόμενο διάστημα, για να δυναμώσει η λαϊκή αντεπίθεση και να δίνονται με καλύτερους όρους οι αγώνες σε όλα τα μέτωπα.

Προηγήθηκε σύσκεψη – συγκέντρωση για τις πολιτικές εξελίξεις και τις εκλογικές μάχες, στης 6,30 μ.μ. στην καφετέρια Da Luz στην Γλυκή Θεσπρωτίας που διοργάνωσε η ΚΟ Παραμυθιάς στην οποία παραβρέθηκε και ο Κούτσης Ηλίας υποψήφιος δήμαρχος στον δήμο Σουλίου, μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας και εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος με την Λαϊκή Συσπείρωση.

Συνομιλώντας με κατοίκους και επαγγελματίες του χωριού ο Κώστας Γιαννάκος, απηύθυνε κάλεσμα οργάνωσης στα σωματεία, τους αγροτικούς συλλόγους και ενίσχυσης του ΚΚΕ στις επικείμενες εκλογές, ώστε από καλύτερες θέσεις να αντιπαλέψουν την αντιλαϊκή πολιτική.

Απαντώντας στην ερώτηση, γιατί ένας νέος άνθρωπος να ψηφίσει ΚΚΕ, ο Δημήτρης Πιτσιάβας απάντησε, ζώντας σε συνθήκες “διαρκούς κρίσης” – πριν με τα μνημόνια, μετά µε την πανδημία, τώρα µε την ακρίβεια, τον πόλεμο, την ανασφάλεια για το αύριο – έχετε και αποδείξεις και ονόματα για το ποιος ήταν δίπλα σας, και ποιος ήταν απέναντι. Γιατί αυτό που χρειάζεται ο λαός σήμερα, είναι μια δυνατή, σταθερή, σοβαρή αντιπολίτευση απέναντι στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση, όποια σύνθεση κι αν έχει.

Γιατί μόνο το ΚΚΕ θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στην οργάνωση της εργατικής – λαϊκής πάλης για να ασκείται πραγματική και αποτελεσματική πίεση στην κυβέρνηση, να μπαίνουν εμπόδια, να καθυστερούν αντιλαϊκά μέτρα, να υπάρχουν ακόμα και κατακτήσεις. Γιατί το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που έχει πρόγραμμα λαϊκής εξουσίας, ανατροπής του συστήματος της δικτατορίας των μονοπωλίων, έχει σκοπό να οδηγήσει τη λαϊκή πλειοψηφία πραγματικά στην εξουσία.

Exit mobile version