Βρυξέλλες – Ν. Δένδιας: Το θέμα της Μαριούπολης τέθηκε στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων

 

Η στρατιωτική επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι στο επίκεντρο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον Νίκο Δένδια να τονίζει προσερχόμενος, ότι θα θέσει το θέμα της Μαριούπολης «που υπέστη συνολική καταστροφή, ενώ μάχονται Τσετσένοι». Ο υπουργός Εξωτερικών ξεκαθάρισε επίσης ότι «η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί για να διασφαλίσει το μέλλον της ελληνικής κοινότητας» στη Μαριούπολη. Οι επαφές του Νίκου Δένδια ξεκίνησαν με πρόγευμα εργασίας για τα δυτικά Βαλκάνια και σύμφωνα με τις δηλώσεις του εξήγησε στο Συμβούλιο και στους παριστάμενους Ευρωπαϊους ομολόγυς του «πώς μπορεί να προχωρήσει η ενωσιακή διαδικασία των Δυτικών Βαλκανίων».

Στο πρόγευμα εργασίας που παρέθεσε στον ομόλογό του από τη Βόρεια Μακεδονία, Μπουγιάρ Οσμάνι, ο Νίκος Δένδιας, συμμετείχε και ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ και ο Ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για τη διεύρυνση, Όλιβερ Βαρχέι.

«Στρατηγική πυξίδα» και Σακέλ βρίσκονται επίσης στην ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου. Ο Νίκος Δένδιας επανέλαβε ότι «είναι πολύ σημαντικό οι δαπάνες για την άμυνα να εξαιρεθούν από τους εθνικούς προϋπολογισμούς, όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς η ευρωπαϊκή άμυνα είναι θέμα που αφορά όλους».

Από κοινού με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο Νίκος Δένδιας θα συμμετάσχει στην κοινή Υπουργική συνάντηση ΥΠΕΞ-ΥΠΑΜ ΕΕ με θέμα την εξέταση του κειμένου της «Στρατηγικής Πυξίδας» (Strategic Compass).

 

Πηγή: ΕΡΤ

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: