Βιασμός 24χρονης: Κατεπείγουσα διερεύνηση για πλοκάμια ως την Κύπρο ζητάει ο Χρ. Χριστοφίδης (video)

 

Η συγκλονιστική μαρτυρία της 24χρονης σχετικά με τη φρίκη που έζησε πέφτοντας θύμα βιασμού σε σουίτα ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη, οδήγησε και σε εκτός ελληνικών συνόρων συναγερμό.

Ήδη στην Κύπρο ξεκινά έρευνα για διασύνδεση κυκλώματος μαστροπείας. Δημοσιεύματα στα κυπριακά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης κάνουν λόγο ακόμα και για πιθανή εμπλοκή ηχηρών ονομάτων.

Στην ΕΡΤ μίλησε ο Κύπριος βουλευτής Χρήστος Χριστοφίδης, ο οποίος με επιστολή στον εισαγγελέα Σαβίδη ζητά κατεπείγουσα έρευνα.

 

«Εμπλέκεται η Κύπρος ως χώρος προμήθειας και διακίνησης γυναικών γι αυτά τα ειδεχθή πάρτι», τόνισε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Χρήστος Χριστοφίδης, μιλώντας στην εκπομπή «Από τις 6» της ΕΡΤ, και τονίζοντας ότι πρόκειται για καταγγελία από τον ακτιβιστή  Ηλία Γκιώνη που υποστήριξε ότι στην υπόθεση βιασμού 24χρονης σε ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη ενδέχεται να έχει εμπλοκή και ένας Κύπριος.

Ο κ. Χριστοφίδης τόνισε ότι μετά την κοινοποίηση της επιστολής του για αυτεπάγγελτη έρευνα, υπήρξε «άμεση αντίδραση και ο μηχανισμός έχει κινητοποιηθεί ενώ λαμβάνουμε πληροφόρηση από τις ανακρίσεις στην Ελλάδα».

Είμαστε σε επαφή και με τον ακτιβιστή Ηλία Γκιώνη, οποίος τα επόμενα 24ωρα θα στείλει πλήρως εμπιστευτική επιστολή προς τον αρχηγό της αστυνομίας με τις πληροφορίες που έχει», ανέφερε επίσης ο Κύπριος βουλευτής και πρόσθεσε:

Ο αρχηγός της Κυπριακής αστυνομίας αναμένει γραπτή κατάθεση από τον Ηλία Γκιώνη σχετικά με την καταγγελία του για Κύπριο που φέρεται να συνδέεται με το ελληνικό κύκλωμα μαστροπείας, αλλά και για αλλοδαπές που «διακινούνταν από την Κύπρο στα ειδεχθή πάρτι ναρκωτικών και βιασμού».

Ο δικηγόρος Νίκος Διαλυνάς σε παρέμβασή του, τόνισε ότι «αν μιλάμε για εισροή γυναικών από την Κύπρο, κάποιος φέρνει αυτές τις κοπέλες εδώ».

Η απάντηση από τον Χρήστο Χριστοφίδη ήταν ότι «όσο λιγότερα λέγονται, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να διελευκανθούν οι υποθέσεις βιασμών και ειδεχθών εγκλημάτων».

 

Πηγή: ΕΡΤ/Ανταπόκριση: Μανιάνα Καλογεράκη

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: