Τραγωδία στα Σπάτα: Γιατί οι κάμερες του ελικοδρομίου δεν κατέγραψαν τίποτα – Αυτά είναι τα πρωτόκολλα ασφαλείας

Οι Αρχές αναζητούν τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος με το ελικόπτερο στα Σπάτα, που στοίχισε τη ζωή στον 22χρονο Τζακ Φέντον. Οι έρευνες των Αρχών στρέφονται στις καταθέσεις 9 αυτοπτών μαρτύρων και στα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της σορού του νεαρού καθώς δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία από τις κάμερες ασφαλείας, οι οποίες λειτουργούσαν, χωρίς καταγραφικό.

Για την προστασία της ιδιωτικότητας των vip επιβατών οι υπεύθυνοι του ελικοδρομίου χρησιμοποιούν τις κάμερες ασφαλείας για την εποπτεία και τον έλεγχο του χώρου και όχι για καταγραφή υλικού.

Η τηλεόραση της ΕΡΤ μπήκε σε άλλο ελικόπτερο, παρόμοιο με αυτό που σημειώθηκε το δυστύχημα και κατέγραψε τα πρωτόκολλα ασφαλείας, που σύμφωνα με την εταιρεία εφαρμόστηκαν και στην περίπτωση του Βρετανού.

Η οικογένεια του βρετανού επιρρίπτει εξολοκλήρου την ευθύνη στο προσωπικό εδάφους, όμως οι φίλοι και συνεπιβάτες του, φέρονται να αρνήθηκαν να υποβληθούν σε αλκοτέστ μετά το δυστύχημα, ενώ η επιτροπή Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων δηλώνει, ότι δεν απαντούν στα κινητά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία φέρεται να έχει στοιχεία που αποδεικνύουν, ότι οι επιβάτες συνοδεύονταν από τρία άτομα προσωπικό εδάφους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: