Το «Χαμόγελο του Παιδιού» στα σύνορα Πολωνίας – Ουκρανίας – Τι λέει για τους πρόσφυγες ο Κ. Γιαννόπουλος (video)

 

Για τη σημαντική ανθρωπιστική βοήθεια που συγκέντρωσε το «Χαμόγελο του Παιδιού» για τους πρόσφυγες του πολέμου μίλησε στην ΕΡΤ ο Κώστας Γιαννόπουλος, οποίος βρίσκεται στα σύνορα της Ουκρανίας με τη Πολωνία.

«Τα φορτηγά με τους τριάντα τόνους ανθρωπιστική βοήθεια θα έρθουν αύριο το πρωί. Είναι η μόνη δίοδος που πάει απευθείας στους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη», δήλωσε στην εκπομπή «Από τις Έξι» ο πρόεδρος της Οργάνωσης για τα παιδιά.

«Με πόνο ψυχής διαπίστωσα ότι η ανθρωπιστική βοήθεια από πολλές χώρες πάει χαμένη. Απαξιώνεται ή χάνεται στο δρόμο», δήλωσε ο κ. Γιαννόπουλος έχοντας σχηματίσει μια πρώτη εικόνα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες του πολέμου.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού», με μια ομάδα εξειδικευμένων συνεργατών, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της προσφυγικής κρίσης θέλοντας να βοηθήσει όσους θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα.

«Πλέον υπάρχει πολύ αραιή έξοδος πλέον των προσφύγων» είπε και πρόσθεσε ότι στα σύνορα Πολωνίας – Ουκρανίας, όπου βρίσκεται η ελληνική ανθρωπιστική αποστολή, υπάρχει μια διαδικασία που είναι αρκετά χρονοβόρα, θέλοντας να διασφαλίσει τους πρόσφυγες που βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι και με φαινόμενα trafficking.

«Η παροχή βοήθειας γίνεται μόνο με κυβερνητικές διαδικασίες» είπε και πρόσθεσε ότι ο κόσμος δεν πρέπει να δίνει χρήματα γιατί δεν υπάρχει σωστή οργάνωση σε ιδιωτικές πρωτοβουλίες. «Είδαμε με τα μάτια μας να απαξιώνεται όλη αυτή η ανθρωπιστική βοήθεια. Είδαμε πεταμένα ρούχα. Ο κόσμος όταν δίνει κάτι, να επιβεβαιώνει ότι πηγαίνει στον σκοπό», ανέφερε σχετικά.

Ο κ. Γιαννόπουλος επισήμανε ότι υπάρχει μια καλή δομή στην Μεντίκα, όπου υπάρχει υπερπροσφορά εθελοντισμού. Όσον αφορά τους αρμόδιους φορείς που έχουν την ευθύνη για τους πρόσφυγες τόνισε ότι «ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός στήριξης συνεργάζεται με τις ουκρανικές αρχές και διασφαλίζει ότι η βοήθεια πάει εκεί που πρέπει, δηλαδή στους ανθρώπους και τις οικογένειες στην Ουκρανία που το έχουν ανάγκη».

 

ertnews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: