Θ. Πλεύρης: Ενδεχόμενα νέα μέτρα και επέκταση της υποχρεωτικότητας μόνο για να μην επιβαρυνθεί το ΕΣΥ

 

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο για νέα μέτρα και επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ.

Σε ότι αφορά την υποχρεωτικότητα, τόνισε ότι επιβλήθηκε για τους άνω των 60 επειδή  νοσούν βαρύτερα και πιέζουν το σύστημα Υγείας. Στο σημείο αυτό διευκρίνισε ότι αν επεκταθεί η υποχρεωτικότητα θα αφορά αποκλειστικά τις ομάδες πολιτών που κατά τεκμήριο επιβαρύνουν το ΕΣΥ.

Ο κ. Πλεύρης  δήλωσε αισιόδοξος ότι δε θα χρειαστούν νέα μέτρα στηριζόμενος στα δεδομένα από τους εμβολιασμούς, σημείωσε όμως ότι πρόκειται για ενδεχόμενο που μένει πάντα στο τραπέζι.

Ο υπουργός ανέφερε επίσης ότι με βάση τα στοιχεία, στον ενήλικο πληθυσμό το ποσοστό των εμβολιασμένων πολιτών ανέρχεται περίπου στο 80%

Σε ότι αφορά ειδικά τους ανεμβολίαστους  που ανέρχονται σε  520.000 και είναι άνω των 60 ετών, υπογράμμισε ότι από την ημέρα που εφαρμόστηκε η υποχρεωτικότητα έχουν γίνει ή προγραμματιστεί 119.000 εμβολιασμοί και έχουν κλειστεί 20.000 ραντεβού για εμβολιασμό στο σπίτι.

Για την λειτουργία των ΜΕΘ  ο κ. Πλεύρης είπε ότι «δίνεται αγώνας. Δεν μπορούν να μπαίνουν σε μικροκομματική διάσταση», σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει υγειονομικός σχετικής ειδικότητας που να ήθελε να προσληφθεί σε ΜΕΘ και δεν προσελήφθη». Πρόσθεσε  μάλιστα οι μονάδες από 550 που ήταν έφτασαν τις 1300 και είναι όλες πλήρως στελεχωμένες.

Για τις  καταγγελίες του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ περί Vip ΜΕΘ,  σχολίασε ότι είναι ελεεινό να λέει κάποιος ότι κρατούνται κενές κλίνες για ορισμένους και υπογράμμισε ότι είναι αποκλειστικά θέμα ιατρών το ποιος μπαίνει σε Μονάδα.

Για την μεταφορά  του μητροπολίτη που νοσηλευόταν στο Αγρίνιο και μεταφέρθηκε σε μονάδα των Αθηνών ενώ υπήρχε ΜΕΘ στο ίδιο νοσοκομείο, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι για να μεταφερθεί κάποιος ασθενής σε άλλο νοσοκομείο πρέπει να είναι σε σταθερή κατάσταση και να μπορεί να μετακινηθεί, κάτι που επίσης κρίνεται μόνο από τους ιατρούς. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση ανέφερε ότι ενημερώθηκε πως ο άλλος ασθενής δεν ήταν σταθερός για μεταφορά, κάτι που έγινε όμως μετά από δυο 24ωρα.

Σε ό,τι αφορά στη μελέτη Τσιόδρα και Λύτρα ανέφερε ότι όπως είπε και ο ίδιος ο κ. Τσιόδρας λαμβάνει υπόψη μόνο ένα στοιχείο, ενώ υπάρχουν και άλλα.

Σχετικά με τη μετάλλαξη Όμικρον σημείωσε ότι το τέταρτο κύμα της πανδημίας βρίσκεται σε φάση σχετικής ύφεσης και για αυτό είναι πολύ σημαντικό να καθυστερήσει η παρουσία της συγκεκριμένης παραλλαγής στη χώρα μας.

 

 

Πηγή: Skai.gr, ertnews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: