Τα πορίσματα των ιατροδικαστών για το θάνατο των παιδιών στην Πάτρα θα επιταχύνουν τις εξελίξεις (video)

Εν αναμονή των πορισμάτων των ιατροδικαστών για τους θανάτους των δύο κοριτσιών στην Πάτρα, σχολίασαν την υπόθεση αυτή μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Συνδέσεις», ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Ν.Α. Αττικής και η Δήμητρα Τσίτση εγκληματολόγος – κοινωνιολόγος.

Όπως ανέφερε ο κ. Καλλιακμάνης: «Όλη αυτή η υπόθεση έχει γίνει ένα σήριαλ, αλλά τους αστυνομικούς που ασχολούνται με την υπόθεση δεν τους ενδιαφέρει το σήριαλ, αλλά τα αποδεικτικά μέσα. Είναι σημαντικό λοιπόν να δούμε αν οι δύο θάνατοι, ο πρώτος και ο δεύτερος ήταν εγκληματικές ενέργειες. Η ανάκριση προχωράει όσον αφορά το θάνατο του τρίτου παιδιού, που από ό,τι φαίνεται ήταν εγκληματική ενέργεια, αφού χορηγήθηκε μεγάλη δόση κεταμίνης.

Περιμένουμε να δούμε τις ιατροδικαστικές εκθέσεις, τα πορίσματα του κυρίου Καρακούκη και του κυρίου Καλογριά, όταν βγουν εκεί πιστεύω ότι θα έχουμε γρήγορες εξελίξεις, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε γιατί η έρευνα γίνεται στα εργαστήρια με επιστημονικά δεδομένα και σε αυτό δεν υπάρχει χρονικό όριο ή μάλλον το χρονικό όριο το καθορίζουν οι επιστήμονες.

Θα υπάρξει ένα καινούργιο πόρισμα λοιπόν για τα αίτια θανάτου, για τον πρώτο και το δεύτερο θάνατο των δύο παιδιών που έφυγαν πρώτα από τη ζωή, να δούμε αν ήταν εγκληματικές ενέργειες, θα γίνουν όλες οι ιατροδικαστικές εξετάσεις που μπορούν να γίνουν, τοξικολογικές, ιστολογικές, οτιδήποτε μπορεί να δείξει αν ήταν σωστά τα πρώτα ευρήματα, οι πρώτες αιτίες ή λάθος.

Γίνεται και μία παράλληλη ανάκριση για το θάνατο του τρίτου παιδιού, με άρση τηλεφωνικών απορρήτων, έρευνα στις ηλεκτρονικές συσκευές, για το ότι αναζητήθηκαν κάποιες ουσίες, εγώ θεωρώ ότι είναι δύσκολο κάποιος, γιατί υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε, αν αναζήτησε τέτοιες ουσίες για να προκαλέσει το θάνατο, να τις προμηθεύτηκε από το διαδίκτυο.

Αν τις προμηθεύτηκε με άλλο τρόπο, ίσως η άρση του απορρήτου να δείξει κάποια πράγματα. Θα γίνουν και καταθέσεις περίπου 60 ιατρών και νοσηλευτών και στον ανακριτή και στο ανθρωποκτονιών, μετά την ιατροδικαστική εξέταση που έχει διατάξει ο εισαγγελέας, αλλά και ο εισαγγελέας που χειρίζεται την υπόθεση της σπιτονοικοκυράς. Δεν βλέπω κάποια σπουδαία εξέλιξη, ακούω για εκταφή, αλλά αυτό θα το αποφασίσει ο εισαγγελέας, προφανώς το ζητάνε οι συνήγοροι της αποθανούσης».

Από την πλευρά της η κ. Τσίτση σχολίασε πως: «Είναι μία τραγική ιστορία που πήρε τρομερές διαστάσεις και εγώ διαφωνώ με τις όλες διαστάσεις που πήρε, γιατί όλοι γίναμε δικαστές, το οποίο είναι λάθος σε οποιαδήποτε υπόθεση. Μου δημιουργούν αρκετά ερωτήματα κάποιες συμπεριφορές, χωρίς να μπορώ να γνωρίζω επακριβώς τι συνέβη, γιατί όπως σωστά αναφέρθηκε, υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας.

Από εκεί και πέρα αντιλαμβανόμαστε κάποιες συμπεριφορές, όπως είναι η ψυχρότητα και η απάθεια κάποιων ανθρώπων, όταν χάνουν κάποια παιδιά, ένα παιδί, ή δύο παιδιά, ή οτιδήποτε και ο σκοπός είναι να τοποθετηθούν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό προκαλεί τρομερά ερωτήματα στο πώς μπορούν αυτά τα άτομα να έχουν τη δύναμη.

Αντιλαμβάνομαι ότι ο κ. Δασκαλάκης είχε ότι ο λόγος που θρηνεί και ο τρόπος που θρηνεί είναι πολύ διαφορετικός και θρήνησε μόνο μία μέρα, με βάση ένα δημοσίευμα που είχα διαβάσει. Και πάλι δεν μπορώ εγκληματολογικά να το δικαιολογήσω αυτό, όμως από την άλλη οπτική γωνία δεν μπορούμε να κατακρίνουμε κάποιον, ο οποίος με τον τρόπο το δικό του θρήνησε. Τώρα το τι συνέβη και πώς συνέβη, αυτό θεωρώ πως μόνο η ελληνική αστυνομία μπορεί να το εξακριβώσει, όπως και οι ανακριτές».

ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: