ΣΥΡΙΖΑ: Διαστρέβλωση των στοιχείων για τις δαπάνες στην Έρευνα και την Ανάπτυξη το 2020

Με ανακοίνωση του το κόμμα της αξιωματικής  αντιπολίτευσης καταγγέλλει την κυβέρνηση και ειδικότερα την ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων για διαστρέβλωση και λαθροχειρία των στοιχείων των δαπανών για την έρευνα και την ανάπτυξη το 2020.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι, «η μέθοδος διαστρέβλωσης της πραγματικότητας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη θα αποτελέσει αντικείμενο επιστημονικής έρευνας στο μέλλον»

Εστιάζοντας στην  πολιτική ηγεσία του Υπουργείου  Ανάπτυξης & Επενδύσεων επισημαίνει ότι  είναι προσηλωμένη στη γνωστή πια τακτική της και προέβη σε μία ακόμη λαθροχειρία, σχετικά με τα στοιχεία που αφορούν στις δαπάνες για την Έρευνα και την Ανάπτυξη για το 2020.

Το Υπουργείο αποκρύπτει εντέχνως ότι προέβη στη μικρότερη αύξηση δαπανών των τελευταίων ετών για την Έρευνα και την Ανάπτυξη και αντί να απολογείται για αυτή την επιβράδυνση σε σχέση με την διακυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α., πανηγυρίζει, μιλώντας μάλιστα για τη μεγαλύτερη αύξηση της τελευταίας δεκαετίας.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης παρουσιάζει την αύξηση των δαπανών κατά 135,8 εκατ. ευρώ το 2020 σε σχέση με το 2019, ως τη μεγαλύτερη επιτυχία της δεκαετίας προσβάλλοντας έτσι τη νοημοσύνη των ανθρώπων που συνθέτουν το οικοσύστημα της έρευνας, της τεχνολογίας και της καινοτομίας στη χώρα μας.

Στην ανακοίνωση παρατίθενται τα παρακάτω στοιχεία σε ότι αφορούν τις δαπάνες με το σχόλιο « δυστυχώς για την κυβέρνηση, τα πραγματικά στοιχεία είναι αμείλικτα».

2019: αύξηση κατά 158,35 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2018
2018: αύξηση κατά 140,88 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2017
2017: αύξηση κατά 284,25 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2016.

 

ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: