Συνάντηση Μητσοτάκη – Σακελλαροπούλου: Οι ειδικοί θα καθορίσουν τον χρόνο εφαρμογής των μέτρων (video)

 

Για την εξέλιξη της πανδημίας, τα νέα δεδομένα που έχει φέρνει η παραλλαγή Όμικρον και τα αυστηρότερα υγειονομικά μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση ενημέρωσε ο πρωθυπουργός την Προέδρο της Δημοκρατίας, στο Προεδρικό Μέγαρο.

 

Στο πλαίσιο της καθιερωμένης μηνιαίας ενημέρωσης της κ. Σακελλαροπούλου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε μπροστά στις κάμερες:

«Βγαίνουμε από το τέταρτο κύμα της πανδημίας. Θα πρέπει να είμαστε προσεχτικοί και να πάρουμε τα μέτρα που θα μας υποδείξουν οι ειδικοί. Ο χρόνος θα καθοριστεί από αυτούς. Αναμένουμε τις δικές τους υποδείξεις ώστε να μπορέσουμε να φρενάρουμε, όσο αυτό είναι εφικτό, την εξάπλωση της Όμικρον για να μπορέσουμε να δώσουμε ανάσες στο Σύστημα Υγείας».

Ο πρωθυπουργός είπε χαρακτηριστικά ότι «είμαστε σε μια φάση αποκλιμάκωσης ως προς τις εισαγωγές στα νοσοκομεία και σταδιακής μείωσης στις εντατικές, γεγονός που μας δίνει κάποια μικρά περιθώρια χρόνου για να ετοιμάσουμε τις άμυνές μας απέναντι και στην μετάλλαξη Όμικρον. Αυτό το οποίο γνωρίζουμε είναι τα εμβόλια, και για την Όμικρον, είναι απαραίτητα».

Με τον «Άλλο Άνθρωπο» η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, σήμερα το πρωί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μοίρασε φαγητό, που προετοίμασε η Προεδρία, μαζί με την κοινωνική κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος», στη συμβολή των οδών Πειραιώς και Θερμοπυλών, μπροστά από τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου.

Εδώ και 15 ημέρες η Προεδρία της Δημοκρατίας στέλνει φαγητό στον «Άλλο Άνθρωπο», το οποίο διανέμεται σε άτομα που έχουν ανάγκη.

 

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Φύσσα | ΕΡΤ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: