Συγκλονίζει ο πατέρας του 2,5 ετών αγοριού που κατάπιε φασόλι και έμεινε εγκεφαλικά νεκρό

Συγκλονίζει η τραγωδία που βιώνει μια οικογένεια στο Αγρίνιο καθώς το μόλις 2,5 ετών αγοράκι τους έμεινε εγκεφαλικά νεκρό όταν παίζοντας με τις αδελφές του κατάπιε ένα φασόλι, που του έφραξε τον αεραγωγό.

Την περασμένη Πέμπτη στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου στο Αγρίνιο, ο μικρούλης Γιώργος έπαιζε στο σπίτι με τις μεγαλύτερες αδελφές του, όταν κατά λάθος κατάπιε ένα φασόλι. «Τον έχουμε χάσει. Έχει φύγει από τη ζωή», ανέφερε ο πατέρας του μικρού αγοριού.

Ο πατέρας μιλώντας στην τηλεόραση του MEGA περιέγραψε το συμβάν: «Τρέξαμε, τρέξαμε. Δεν ήμουν εγώ εδώ. Η μαμά του ήταν αλλά δυστυχώς μπήκε ένα φασόλι στην τραχεία».

Το φασόλι σφήνωσε στον λαιμό του παιδιού, το οποίο αμέσως υπέστη καρδιακή ανακοπή. Γονείς και γιατροί επιδόθηκαν σε έναν αγώνα δρόμου για να το επαναφέρουν.

Ο Ανδρέας Ηλιάδης, διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων στο Ρίο ανέφερε: «Γίνεται η οξεία απόφραξη, ξαφνικά. Η οξεία απόφραξη σημαίνει ότι σαν κάτι να μου κλείνει τον αεραγωγό, να μου κλείνει το στόμα και την μύτη. Σημαίνει ότι μέσα σε λίγα λεπτά, παθαίνω καρδιακή ανακοπή. Οπότε σταματάει η καρδιά μου. Στο νοσοκομείο Αγρινίου οι γιατροί κατάφεραν αρχικά να τον επαναφέρουν και να του αφαιρέσουν το φασόλι αλλά η περιπέτεια δεν είχε τελειώσει».

«Πάλεψαν οι γιατροί, πάλεψε ένας εξωτερικός γιατρός που είναι πολύ κοντά στο σπίτι μας. Τον επανάφεραν οι γιατροί», συμπλήρωσε ο πατέρας του μικρού αγοριού.

Το παιδί μεταφέρεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Ρίου. Δίνει μάχη αλλά δεν τα καταφέρνει. Οι γιατροί διαπιστώνουν ότι είναι εγκεφαλικά νεκρός.

«Δυστυχώς μετά από αυτές τις καρδιακές ανακοπές ο εγκέφαλος αντιδρά πάρα πολύ άσχημα με αποτέλεσμα να αναπτύσσεται ένα κακοηθέστατο οίδημα, το οποίο επιφέρει και τον θάνατο, δηλαδή ο θάνατος ο εγκεφαλικός επήλθε λίγα εικοσιτετράωρα μετά την άνιση μάχη του μικρού Γιώργου σε εμάς», πρόσθεσε ο κ. Ηλιάδης.

Οι γονείς του παιδιού αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανα του μικρού Γιώργου για να σωθούν άλλα παιδιά. Ο πατέρας του 2,5 ετών παιδιού ανέφερε: «Έχει φύγει από τη ζωή είναι εγκεφαλικό νεκρός και δώσαμε εντολή να δωρίσουμε τα όργανα του»

Ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων στο Ρίο τόνισε: «Σήμερα να υποκλιθούμε σε αυτή την οικογένεια, πρέπει να υποκλιθούμε. 03.08 Είναι δύο εξαιρετικοί γονείς που μέσα από τον πόνο, που πραγματικά. 03.12 Στην ενημέρωση αντί να πεις «κατάφερα να σώσω το παιδί σου» θα πρέπει να πεις στους γονείς «όχι μόνο δεν κατάφερα να σώσω το παιδί σου, αλλά τώρα θέλω και τα όργανα για να σώσω άλλα παιδιά» και παίρνει την απόφαση εκείνη την στιγμή».

«Aν είναι να κρατήσουμε κάτι από αυτούς τους γονείς είναι να τους κάνουμε να νιώσουν περήφανοι για το παιδί τους, για την οικογένεια τους, για τα αδελφάκια, για τα δύο κορίτσια που έχουν μείνει πίσω, και να είναι περήφανοι για τον αδελφό τους, ο οποίος καταφέρνει και κάνει πράγματα που ένας άνθρωπος δεν θα καταφέρει ποτέ να κάνει στην ζωή του, να δώσει ζωή σε άλλους συνανθρώπους», συμπλήρωσε ο κ. Ηλιάδης, διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων στο Ρίο.

Τραγικές φιγούρες οι δύο μεγαλύτερες αδελφές του που δεν γνωρίζουν ακόμη τον χαμό του μικρού Γιώργου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: