Στο «Χαμόγελο του Παιδιού» η ανάθεση του Παρατηρητηρίου της Παιδικής Ευημερίας στην Ελλάδα

 

«Το Παρατηρητήριο της Παιδικής Ευημερίας, το οποίο ανατέθηκε στο «Χαμόγελο του Παιδιού» αποτελεί τη συνέχεια του έργου του προγράμματος «CW Smile», με στόχο να καταρτιστεί ένα σχέδιο δράσης για τη βελτίωση της ζωής των παιδιών.

Πιο συγκεκριμένα, το έργο αυτό επιχειρεί να κατανοήσει, να μετρήσει και να παρακολουθήσει την παιδική ευημερία, στην περίοδο πολλαπλών κρίσεων που βιώνουμε», ανέφερε η επιστημονικά Υπεύθυνη και κύρια Ερευνήτρια του προγράμματος, κ. Δρ. Ειρήνη Λέριου, στην εκπομπή «Από τις έξι…».

Από τα αποτελέσματα του προγράμματος, κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικός ο τρόπος με τον οποίο η πανδημία της Covid-19 επηρέασε τη ζωή των παιδιών. Ειδικότερα, αναφορικά με τις συνθήκες διαβίωσης, το πρώτο εξάμηνο που ξέσπασε ο κορονοϊός, καταγράφηκαν 1 στα 8 παιδιά «κάτω από το κατώφλι» του ρίσκου έλλειψης της ευημερίας τους. Η κ. Λέριου τόνισε πως η επιστημονική κοινότητα δεν παρατηρεί να υφίστανται μεγάλες αλλαγές σε περίοδο έξι μηνών, γεγονός που διαψεύσθηκε την περίοδο της πανδημίας.

«Η παρουσίαση του Παρατηρητηρίου της Παιδικής Ευημερίας στην Ελλάδα, θα πραγματοποιηθεί σήμερα, σε ειδική εκδήλωση» ανέφερε στο τέλος ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του «Χαμόγελου«, κ. Κώστας Γιαννόπουλος.

www.ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: