Στέλιος Λουκίδης – Πανδημία: Σαφέστατη βελτίωση με μείωση θνητότητας κατά 20%

 

Eιδικά τις τελευταίες 15 ημέρες είναι σαφέστατη η βελτίωση, πιστοποιεί ο πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Στέλιος Λουκίδης. Μιλώντας στην εκπομπή «Από τις 6», τόνισε ότι οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 30- 40% και η ζυγαριά γέρνει «προς τα εξιτήρια». Η Θνητότητα έχει μειωθεί κατά 20% ενώ συγχρόνως μειώνονται οι εισαγωγές στις ΜΕΘ. Εαν συνεχιστεί αυτό, προς τα τέλη Μαρτίου θα είμαστε σε πολύ καλύτερο επίπεδο, τόνισε ο καθηγητής.

 

Το μέτρο της μάσκας, ωστόσο δεν τηρείται όπως θα έπρεπε και καλό θα ήταν σε αυτό το διάστημα να μην υπάρξει περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων. Ο κίνδυνος να θεωρήσουμε ότι «όλα έχουν τελειώσει», θα μας οδηγήσει σε αντίθετο αποτέλεσμα, επισημαίνει.

Στις θετικές εξελίξεις σύμφωνα με τον κύριο Λουκίδη είναι τα 4.000 αντιϊκά φάρμακα «που έχουν στόχο να προλάβουμε σοβαρές μολύνσεις», ενώ παράλληλα έχει ανέβει το ποσοστό εμβολιαμσού με την τρίτη δόση.

Από Σεπτέμβριο – Οκτώβριο εάν δεν συμβεί κάτι απρόβλεπτο θα έχουμε αναμηνηστική δόση και πιθανότατα μονοκλωνικό που θα μπορεί να προλαμβάνει την μόλυνση πριν εγκατασταθεί και «όλα αυτά μαζί θα θωρακίσουν τον πληθυσμό και θα μπούμε σε άλλο πνεύμα», είπε ο κ. Λουκίδης.

 

Πηγή: ΕΡΤ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: