28 μαθητές Λυκείου επέστρεψαν από πενθήμερη εκδρομή και βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό

 

Στο «βαθύ κόκκινο», του επιδημιολογικού χάρτη επικινδυνότητας πέρασε η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, καθώς μάλιστα επιβεβαιώθηκαν τρία κρούσματα της μετάλλαξης «Όμικρον» και τουλάχιστον 28 μαθητές Λυκείου στη Σπάρτη βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό επιστρέφοντας από πενθήμερη εκδρομή στο Καρπενήσι.

Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης ανέφερε στην εκπομπή «Συνδέσεις», ότι οι 3 νοσούντες από την «Όμικρον», βρίσκονται σε κατ οίκον περιορισμό με ήπια συμπτώματα και ότι δεν έχουν σχέση μεταξύ τους, ούτε με ταξίδι στο εξωτερικό.

 

Σχετκά με τους  28 μαθητές Λυκείου στη Σπάρτη ο κύριος Καρβέλης είπε ότι κανείς δεν νοσηλεύεται ενώ ιχνηλατούνται οι επαφές.

Αθ. Μουζάκη: Τρομερή η μολυσματικότητα της «Ο»

Η καθηγήτρια Εργαστηριακής Αιματολογίας – Αιμοδοσίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, στην ίδια εκπομπή μίλησε για μολυσματικότητα  2,4 φορές υψηλότερη από την μετάλλαξη «Δέλτα» από την οποία όπως και από την «Άλφα» προέρχεται η νέα μετάλλαξη.

Ενδεχομένως οι 3 να κόλλησαν από άτομο ασυμπτωματικό, είπε η Αθανασία Μουζάκη και επανέλαβε ότι η «’Ομικρον» μολύνει εύκολα ανθρώπους που έχουν νοσήσει ακόμα κι αν έχουν εμβολιαστεί.

«Πρέπει να γίνει τρίτη ή επαναληπτική για το μονοδοσικό εμβόλιο», πρόσθεσε και υπενθύμισε ότι το ποσοστό 63,5% εμβολιασμένων πρέπει αυτό να ανέβει.

 

Πηγή: ΕΡΤ

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: