Σ. Βούλτεψη : Οι πρόσφυγες της Ουκρανίας έχουν φύγει από την χώρα τους προσωρινά-10.000 έχουν φτάσει στην Ελλάδα (audio)

 

«Περίπου 10.000 πρόσφυγες από την Ουκρανία έχουν έρθει στην χώρα μας μέχρι τώρα. Έχουμε μια ουκρανική κοινότητα περίπου 25.000 ανθρώπων οι οποίοι έχουν υποδεχθεί συμπατριώτες τους, ενώ οι περισσότεροι έχουν έρθει κατόπιν συνεννόησης ή είναι άνθρωποι που έρχονταν στην Ελλάδα για διακοπές και είχαν δει ότι είμαστε φιλόξενη χώρα» ανέφερε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με τον Βασίλη Αδαμόπουλο, η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη.

«Η Ε.Ε. έβγαλε αμέσως την οδηγία ότι μπορεί να υπάρχει εγκατάσταση ή εργασία, άδεια διαμονής, αλλά δεν έλυσε το θέμα ότι έχουν έρθει γυναίκες με παιδιά και δεν έχει βρει ακόμη τα πατήματά της ως προς τις χρηματοδοτήσεις» προσέθεσε η κ. Βούλτεψη.

Το προσφυγικό έχει δύο πλευρές, επισήμανε η υφυπουργός Μετανάστευσης, «έχει την προσωρινότητα και την διάρκεια».

«Οι πρόσφυγες χωρίζονται σε δύο ουσιαστικά κατηγορίες, σε αυτούς που έχουν φύγει από την χώρα τους και από τον τόπο που μένουν προσωρινά για να μην σκοτωθούν επειδή διαρκούν οι μάχες και οι βομβαρδισμοί και οι άλλοι που πλέον έχουν διαφωνήσει με αυτό που έχει επικρατήσει στην χώρα τους που μπορεί να είναι ένας πόλεμος διαρκείας όπως στην Συρία ή καθεστώτα που έχουν επιβληθεί επί άλλων και αποφασίζουν να μείνουν εκτός.

Εμείς είμαστε στο πρώτο τώρα και πρέπει να γίνει αντιληπτό αυτό από όλους. Αυτή την στιγμή δεν έχουμε πουθενά στον κόσμο και στην Ελλάδα, ανθρώπους που έχουν φύγει για να εγκατασταθούν κάπου αλλού. Από την έκβαση του πολέμου θα εξαρτηθεί η κατάσταση, εάν η Ουκρανία την επόμενη ημέρα είναι μια κυρίαρχη και ανεξάρτητη χώρα» τόνισε η κ. Βούλτεψη.

 

ertnews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: