Πώς η πανδημία αύξησε τις πλαστικές επεμβάσεις σε άνδρες και γυναίκες

 

Το «Zoom boom», δηλαδή η αύξηση των πλαστικών επεμβάσεων μετά την αύξηση τηλεδιασκέψεων μέσω εφαρμογών όπως το «Zoom», είναι φαινόμενο που εμφανίστηκε με την πανδημία του κορονοϊού.

Το γεγονός πως, μέσω των τηλεδιασκέψεων, οι άνθρωποι έβλεπαν τον εαυτό τους στην κάμερα την ώρα που είχαν απέναντι τον συνομιλητή τους σε αντίθεση με την πραγματική ζωή, τους έκανε να εντοπίζουν ασυμμετρίες και ατέλειες στο πρόσωπο τους. Άρχισαν να παρατηρούν πολύ περισσότερες επιπλέον ρυτίδες, σακούλες κάτω από τα μάτια ή και χαλαρό δέρμα.

«Brotox» το ανδρικό μπότοξ έχει όνομα!

Οι επισκέψεις των ανδρών σε πλαστικούς χειρουργούς δεν είναι πλέον θέμα ταμπού αλλά σύμφωνα με έρευνες, τα τελευταία 15 χρόνια έχουν αυξηθεί περισσότερο από 350% διεθνώς. Μάλιστα, το ανδρικό μπότοξ αναφέρεται συχνά ως «brotox», αν και ουσιαστικά πρόκειται για την ίδια ακριβώς θεραπεία.

Οι ενέσιμες αισθητικές επεμβάσεις ονομαζόμενες ως «lunch-time treatments», μπορούν να εφαρμοστούν σε ένα διάλειμμα της δουλειάς, καθώς διαρκούν λίγα δευτερόλεπτα και είναι μη επεμβατικές. Πλέον όμως δεν υπάρχει διάκριση σε φύλο ή ηλικία για την επίσκεψη σε έναν πλαστικό χειρουργό.

Ο αναγκαστικός εγκλεισμός και τα χειρουργεία

Τα lockdowns, οι περιορισμοί μετακίνησης και η ευχέρεια χρόνου που υπήρχε, επέτρεψαν επίσης στους ανθρώπους να προχωρήσουν σε χειρουργικές επεμβάσεις που χρειάζονταν μεγάλο χρόνο αποθεραπείας και αποκατάσταση. Ο Ελευθέριος Δημητραδίου, ιδιοκτήρης ιατρικών εταιρειών, μίλησε στην εκπομπή «Από τις Έξι» για το ότι αισθητικές επεμβάσεις όπως botox, fillers, νήματα, μεσοθεραπείες, κλπ. αποτελούν ιατρικές πράξεις που πρέπει να διενεργούνται μόνο από ιατρό.

Οποιοσδήποτε άλλος διενεργεί ιατρικές πράξεις, τιμωρείται από το νόμο με φυλάκιση μέχρι ενός έτους και με χρηματική ποινή.

 

Ρεπορτάζ: Νια Αβδελλή | ΕΡΤ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: