Πάτρα – Θάνατος τριών παιδιών: Ειδικός εξηγεί γιατί οι γονείς νιώθουν την ανάγκη να δίνουν συνεντεύξεις για την τραγωδία τους (video)

 

Στην ανάγκη των γονέων των τριών κοριτσιών που έχασαν μυστηριωδώς τη ζωή τους στην υπόθεση που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη, να δίνουν συνεντεύξεις για την τραγωδία που ζουν, αναφέρθηκε μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» η κλινική ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια Άννα Κανδαράκη.

Η ίδια επισήμανε την βαρύτητα της συγκεκριμένης περίπτωσης, δεδομένου ότι οι γονείς δεν έχουν άλλο παιδί. «Αυτό που διακρίνεται σε αυτές τις συνεντεύξεις είναι μια άμυνα, διότι το πώς θα βιώσει κάποιος το πένθος του και το πόσο θα χρειαστεί για να μπορέσει να το συνειδητοποιήσει είναι μια πολύ προσωπική υπόθεση και ο καθένας το βιώνει με διαφορετικό τρόπο» σημείωσε.

 

«Έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία να δοθούν απαντήσεις γιατί διαφορετικά, επειδή υπάρχει “από πίσω” ένα αίσθημα ενοχής και θυμού, το οποίο εμποδίζει τη διεργασία του πένθους για να μπορέσει να τακτοποιηθεί, και να μην έχει δημιουργήσει ψυχοπαθολογία το άτομο που το το βιώνει.

 

Πηγή: ΕΡΤ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: