Παπαθανάσης: Δανειοδοτικά εργαλεία στήριξης για μικρές επιχειρήσεις – Επενδυτικό ενδιαφέρον από ΗΠΑ

 

Δημιουργούμε δανειοδοτικά εργαλεία στήριξης για μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις (που απασχολούν από ένα έως 10 άτομα), επισήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή “με νέα ματιά” ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

Παράλληλα διαβεβαίωσε, πως γίνονται επισταμένοι έλεγχοι στα πρατήρια υγρών καυσίμων και επιβάλλονται πρόστιμα όπου διαπιστώνεται υπέρβαση του ποσοστού κέρδους, που υπήρχε στην έναρξη της ενεργειακής κρίσης,  ενώ ενημέρωσε πως από το πρόσφατο ταξίδι του στην Ουάσινγκτον, επιβεβαίωσε το αμείωτο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα, κάνοντας λόγο και για “έναν από τους επενδυτικούς κολοσσούς των ΗΠΑ” ενώ συμπλήρωσε πως “γίνεται συζήτηση και για τα ναυπηγεία της Ελευσίνας, ώστε να μπορέσουν να εξυγιανθούν”

 

Στην ενημέρωση για το πως “θωρακίζεται” η Ελλάδα στο κύμα της ακρίβειας και κατά πόσο είναι πιθανό ο πόλεμος στην Ουκρανία να δημιουργήσει ελλείψεις στα ράφια των σούπερ μάρκετ, ήταν κάθετος “Υπάρχει επάρκεια αγαθών. Κανένας από τους συμπολίτες μας δεν πρέπει να αγοράζει πέραν από τα απαραίτητα. Τα ράφια των σούπερ μάρκετ είναι γεμάτα και θα παραμείνουν. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και καμία έλλειψη“.

Στο κατά πόσο, έχει γίνει επικαιροποίηση στον αναπτυξιακό νόμο, απάντησε πως “γίνεται στοχευμένη στήριξη στις επιχειρήσεις και στους οικονομικά ευάλωτους συμπολίτες μας” και αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα εργαλεία:

“Το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 που ψηφίστηκε προχθές το βράδυ στη βουλή, ο αναπτυξιακός νόμος που ήδη έχει ψηφιστεί και σε περίπου ένα μήνα θα βγουν τα πρώτα καθεστώτα. Υπάρχουν εργαλεία στήριξης για μικρές επιχειρήσεις και δημιουργούμε δανειοδοτικά εργαλεία στήριξης, έτσι ώστε να μπορούν και οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις (που έχουν από ένα έως δέκα άτομα εργαζόμενους) να ανταπεξέλθουν στο κύμα ανατιμήσεων.

Επενδύσεις στην Ελλάδα

“Δεν έχει σταματήσει το ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα, παρά τον πόλεμο στην Ουκρανία” ανέφερε πως διαπίστωσε στο ταξίδι του στις ΗΠΑ. Ο επενδύσεις που έχουν ήδη γίνει στη χώρα μας και ανέφερε ενδεικτικά αυτές της Microsoft, της Pfizer, “συνεχίζουν να αυξάνουν τον αριθμό των εργαζομένων. Επιστέφουν στη χώρα Ελληνίδες και Έλληνες που είχαν φύγει στο εξωτερικό”.

Όπως ενημέρωσε “Από την επίσκεψη που είχαμε στην Ουάσινγκτον επιβεβαιώνεται το αμερικανικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα” σημείωσε. “Ένας από τους επενδυτικούς κολοσσούς των ΗΠΑ ενδιαφέρεται να επενδύσει στην Ελλάδα” υπογράμμισε “και βεβαίως γίνεται και η συζήτηση για τα ναυπηγεία Ελευσίνας. Τα ναυπηγεία στη Σύρο λειτουργούν, ο Σκαραμαγκάς ήδη έχει εξαγοραστεί και δουλεύουμε ώστε να μπορέσουν να εξυγιανθούν και τα ναυπηγεία Ελευσίνας” συμπλήρωσε.

Για τον έλεγχο φαινομένων αισχροκέρδειας στα πρατήρια υγρών καυσίμων ανέφερε πως ” Το υπουργείο ανάπτυξης καθημερινά κάνει ελέγχους, σαφώς υπάρχουν και περιπτώσεις που επιβάλλουμε πρόστιμα, εκεί όπου υπερβαίνει το ποσοστό κέρδους. Η πλειοψηφία των επιχειρήσεων λειτουργούν κανονικά και δεν ξεπερνούν το ποσοστό κέρδους, που υπήρχε στην έναρξη της ενεργειακής κρίσης”

 

Πηγή: ΕΡΤ

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: