Ο Ν. Δένδιας στο «Επτά»

Είναι ένα απολύτως διακριτό έγκλημα αυτό που συντελείται στην Ουκρανία, σημείωσε ο Νίκος Δένδιας στην ΕΡΤ υπενθυμίζοντας ότι η Ελλάδα είναι από τις χώρες που έχουν υπογράψει το αίτημα να ανοίξει έρευνα στη Χάγη για τέλεση εγκλημάτων πολέμου.

Σε μαγνητοσκοπημένη του συνέντευξη στην εκπομπή Επτά λίγο την αναχώρησή του για διπλωματικές επαφές στις ΗΠΑ έκανε λόγο μια ανθρωπιστική τραγωδία και κάτι απόλυτα μη συμβατό προς το διεθνές δίκαιο και για το οποίο κανείς δεν μπορεί να προλέξει κάτι για τη λήξη της ρωσικής εισβολής και πως η Ελλάδα και θα συνεχίσει να κάνει ό,τι μπορεί στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της προς την κατεύθυνση της λήξης του πολέμου αλλά και για να προστατευθεί η ελληνική ομογένεια στην ουκρανικές περιοχές.

«Η Ρωσία επιδιώκει τον διαμελισμό και την ουδετεροποίηση της Ουκρανίας. Ποιο είναι το πλήρες της σχέδιο δεν το γνωρίζουμε και δεν μπορούμε να το ξέρουμε», πρόσθεσε.

Για τη στάση του σε σχέση με το ζήτημα της αποστολής αμυντικού υλικού στην Ουκρανία και τη φημολογία για αντιρρήσεις του είπε ότι είναι και παραμένει υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη και πως εάν είχε διαφορετική άποψη η οδός που θα έπρεπε να είχε ακολουθήσει θα ήταν προφανής:

«Η ΕΕ με συντριπτική πλειοψηφία αποφάσισε να ενισχύσει την Ουκρανία με κάθε τρόπο και αυτό κάναμε κι εμείς δίνοντας αμυντικό υλικό σε μια χώρα που υφίσταται εισβολή. Η Ελλάδα πορεύεται στις διεθνείς της σχέσεις με διακριτές αρχές, για εμάς η εδαφική ακεραιότητα των κρατών είναι ιερό ευαγγέλιο, αυτό είναι και το εθνικό μας συμφέρον πέρα και από θέση αρχής» είπε.

Περισσότερα σε λίγο…

www.ertnews.gr

ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: