Ν. Γιατρομανωλάκης: Πρέπει να επανέλθουν 18.000 καλλιτέχνες που επλήγησαν από την πανδημία

Η σύνδεση του τουρισμού με τον πολιτισμό χαρακτηρίζεται ήδη άρρηκτη καθώς η συμβολή στο ΑΕΠ έφτασε στο 3,1 % το 2021 εν μέσω πανδημίας, ενώ ο κατασκευαστικός κλάδος έχει συμβολή 2,1% και η γεωργία 4,1%, ανέφερε ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» για τις παθογένειες και τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Πρέπει να επανέλθουν 18.000 καλλιτέχνες που «έκλεισαν τα χαρτιά τους» εν μέσω της πανδημίας, τόνισε.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού υπενθύμισε ότι ο κλάδος στηρίχτηκε με μισό δισεκατομμύριο ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών και δημιουργήθηκε το Μητρώο καλλιτεχνών.

«Να μην υποτιμούμε την αναπτυξιακή προοπτική του πολιτισμού αλλά και να μην αρκούμαστε στη φυσική ομορφιά και σπουδαιότητα των μνημείων», είπε αναφερόμενος μεταξύ άλλων στην προσβασιμότητα στους αρχαιολογικούς χώρους  και τα ωράρια , που όπως είπε, «δεν πρέπει να είναι δημόσιας υπηρεσίας αλλά πιο συμβατά με τους επισκέπτες».

Για την παραγωγή «Πες το ναι» που υπερθεματίζει την ισότητα στο γάμο σε σενάριο του Γιώργου Καπουτζίδη, ο υφυπουργός Πολιτισμού σχολίασε ότι «όλες οι κοινωνίες προχωράνε και οι παθογένειες που κρύβονταν σιγά-σιγά βγαίνουν σε ανοιχτή συζήτηση καθώς η τάση αλλάζει και στο κομμάτι αυτό του γάμου».

‘Ερευνες σε νέους δείχνουν ότι κατά πλειοψηφία είναι υπέρ και στην ηλικακή ομάδα 17- 24 ετών η υποστήριξη για γάμο ομοφύλων αγγίζει το 75% που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και έντονες κομματικές γραμμές και στεγανά, πρόσθεσε ο κ. Γιατρομανωλάκης επισημαίνοντας ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν πολιτικοποιούνται.

Πηγή: ΕΡΤ – Εκπομπή «Από τις 6»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: