Ν. Ανδρουλάκης: Καθυστερημένα και υποδεέστερα άλλων ευρωπαϊκών χωρών τα μέτρα για την ακρίβεια

 

Μέτρα περιορισμένης εμβέλειας, καθυστερημένα και υποδεέστερα από αυτά που παίρνουν άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και εξειδίκευσαν σήμερα οι αρμόδιοι υπουργοί  για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και τις μεγάλες αυξήσεις στην ενέργεια.

Μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Ανδρουλάκης έκανε λόγο για μέτρα που δεν μπορούν να βοηθήσουν τους πιο αδύναμους και τα περισσότερα νοικοκυριά.

Πρόκειται για κερδοσκοπία του κράτους εις βάρος του ελληνικού λαού και αυτό φαίνεται από τα επιπλέον φορολογικά έσοδα που προέκυψαν το δίμηνο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου λόγω του αυξημένου πληθωρισμού.  Το 1.1 δις ευρώ δεν είναι δημοσιονομικό περιθώριο σχολίασε ο κ. Ανδρουλάκης.

Επίσης, επανέλαβε το πακέτο μέτρων που προτείνει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, το οποίο αφορά μείωση του ΦΠΑ σε βασικά καταναλωτικά αγαθά, μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, φορολόγηση των υπερκερδών των ηλεκτροπαραγωγών, επιβολή πλαφόν στη ρήτρα αναπροσαρμογής, αύξηση του κατώτατου μισθού και νέο ΕΚΑΣ για τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Απαντώντας στην κριτική κυβερνητικών παραγόντων για αυτές τις προτάσεις ο κ. Ανδρουλάκης διερωτήθηκε αν ο πρωθυπουργός  με την πανδημία “είχε λεφτόδεντρο” και έκανε δημοσιονομική επέκταση 43 δισ. ευρώ όπως επαίρεται και τώρα χάθηκε το λεφτόδεντρο;

Σχολιάζοντας ακόμη την πρόσφατη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη  τόνισε ότι, καλό είναι να μειωθεί η ένταση με την Τουρκία, αλλά καλύτερο είναι να εκμεταλλευτούμε αυτόν τον χρόνο για να διαμορφωθεί μία εθνική στρατηγική για το Κυπριακό και τα υπόλοιπα θέματα. Μάλιστα πρόσθεσε ότι η Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία δίνει στην Ελλάδα το έναυσμα να εκμεταλλευτεί το πως αντέδρασε η Ευρώπη στο γεγονός. Ο κ. Εντρογάν πρέπει να καταλάβει ότι αν ποτέ διανοηθεί να δημιουργήσει ζήτημα καταπάτησης κυριαρχικών δικαιωμάτων χωρών της ΕΕ, θα έχει την ανάλογη αντιμετώπιση, τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Σε ότι αφορά τις εκλογές και τους στόχους του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σχολίασε πως ο κ. Μητσοτάκης επιζητεί την αυτοδυναμία και κοιτά τις δεύτερες εκλογές. Στις πρώτες εκλογές, είπε, η παράταξη μας θα δώσει μάχη για να πάρει ένα μεγάλο ποσοστό και να είναι κυβερνητική δύναμη με το σοσιαλδημοκρατικό της πρόγραμμα.

Τέλος, ανέφερε ότι την Κυριακή 20 Μαρτίου, με τη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, ξεκινά η αυτο-οργάνωση και η πορεία προς το συνέδριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο και θα εγκαινιαστεί το ψηφιακό κόμμα, μία καινοτομία για τα δεδομένα των ελληνικών κομμάτων.

 

 

ertnews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: