Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος: Να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για ιερείς και εργαζόμενους στους ναούς

Κάθε μέρα βλέπουμε ανθρώπους να πεθαίνουν μέσα από τα χέρια μας και την αγκαλιά μας και όμως υπάρχουν άνθρωποι που αμφισβητούν την αναγκαιότητα του εμβολίου και αναγκάζεται η κυβέρνηση να λάβει δυσμενή μέτρα, γιατί η κατάσταση έχει φτάσει στο μη περαιτέρω, τόνισε ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος στην ΕΡΤ και στην εκπομπή “από τις 6” και ανέφερε ότι σε συνομιλία που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο του ζήτησε να εισηγηθεί στην Ιερά Σύνοδο τον υποχρεωτικό εμβολιασμό όλων των ιερέων και των εργαζομένων στους ναούς.

«Θα έπρεπε όλοι οσοι μισθοδοτούνται από το κράτος ή από ΝΠΔΔ υποχρεωτικά να εμβολιαστούν», είπε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Δωδώνης.

Ο κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε και στον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά, ο οποίος νοσεί με κορονοϊό και δεν είχε κάνει το εμβόλιο, λέγοντας πως ήταν λανθασμένη η απόφασή του να μην εμβολιαστεί, σημειώνοντας πως ανήκει στην κατηγορία των ανθρώπων που δεν διέθεταν τον κοινό νου. Είναι δυνατό να βλέπεις ανθρώπους να πεθαίνουν γύρω σου και εσύ να μη δίνεςι το παράδειγμα της σωτηρίας; διερωτήθηκε.

Αναφορικά με τα μέτρα στους ναούς, ο κ. Χρυσόστομος επεσήμανε ότι η Εκκλησία είναι υπέρ των μέτρων αλλά δεν μπορούν να τα εφαρμόσουν καθώς δεν υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό για να κάνει τους ελέγχους, ούτε η Πολιτεία μπορεί να βάλει χωροφύλακα ή προσωπικό για να ελέγχει τους πιστούς που εισέρχονται στους ναούς.

ertnews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: