Καύσιμα: «Καίνε» τις τσέπες οι τιμές στη βενζίνη και το πετρέλαιο (video)

 

Συνεχίζεται σε διεθνές επίπεδο το ράλι των αυξήσεων στα καύσιμα και η επιβάρυνση στις τσέπες των καταναλωτών συνεχίζεται να αυξάνεται ανάλογα.  Η τιμή της αμόλυβδης  στην Αττική κυμαίνεται στα 1,77 το λίτρο, το πετρέλαιο κίνησης στα 1,52 το λίτρο, ενώ  το πετρέλαιο θέρμανσης κυμαίνεται στα 1,24 το λίτρο.

Ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων Καυσίμων Αττικής Γιώργος Ασμάτογλου  τόνισε ότι η εκτόξευση των τιμών σε όλα τα καταναλωτικά αγαθά οφείλεται κυρίως στην άνοδο το καυσίμων .

Μέση τιμή στα μεγάλα αστικά κέντρα το λίτρο της αμόλυβδης  βρίσκεται περίπου στο 1,83 € ενώ πανελλαδικά το λίτρο έχει ξεπεράσει το 1,85 € στη δε νησιωτική Ελλάδα βρίσκεται πάνω από τα 2,00 €. Προχώρησε μάλιστα στη δυσοίωνη εκτίμηση ότι αν συνεχιστεί έτσι ο ρυθμός των αυξήσεων το Ιούνιο η τιμή της αμόλυβδης στα μεγάλα αστικά κέντρα θα αγγίξει τα 2,00 €.

Ο κ. Ασμάτογλου εκτιμά ότι αυτή η ανοδική πορεία θα συνεχιστεί και μετά τον Ιούνιο και ίσως να μην σταματήσει. Θεωρεί αναγκαίο να μειωθεί η φορολογία, δηλαδή του ειδικούς φόρους κατανάλωσης ή στο ΦΠΑ στο καύσιμο  έτσι ώστε να συγκρατηθεί ο πληθωρισμός και να μην «βουλιάξει» η οικονομία στο χώρο των πρατηρίων ώστε να μπορεί το κράτος να έχει έσοδα.

 

 

Ρεπορτάζ:  Αλέξανδρος Μέμος/ertnews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: