Ιστορίες τρόμου: Μαρτυρίες στην ΕΡΤ για το challenge εφήβων που πετάγονται στις ρόδες αυτοκινήτων

Για το επικίνδυνο «παιχνίδι τρόμου» ανηλίκων στις γειτονιές του Βόλου, που πετάγονται μπροστά σε αυτοκίνητα συμμετέχοντας σε ένα νέο challenge, μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» ο δάσκαλος οδήγησης Βασίλης Καλλίας.

Ο ίδιος έκανε λόγο για ένα «επικίνδυνο εγχείρημα» ανηλίκων που θέλουν να ανεβάσουν επικίνδυνες ενέργειες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να προβληθούν.

Ο κ. Καλλίας περιέγραψε τις συνήθειες, αφηγούμενος ενδεικτικά το περιστατικό δύο παιδιών που είδε στην οδό Ανθίμου Γαζή στο Βόλο, τα οποία λικνίζονταν στην άκρη ενός πεζοδρομίου, και όταν τον είδαν να πλησιάζει με το δίκικλό του έπεσαν μπροστά του, με τον ίδιο να φρενάρει για να μην πέσει πάνω τους. «Αν δεν άφηνα το φρένο να κάνω ελιγμό προς τα δεξιά θα είχε γίνει ατύχημα», είπε μεταξύ άλλων.

Όπως εξήγησε, υπήρχε και τρίτο παιδί στην άλλη πλευρά του δρόμου για να βιντεοσκοπήσει με το κινητό του το εγχείρημα.

Ο ίδιος εξήγησε ότι περιστατικά σαν κι αυτό επαναλαμβάνονται στην πόλη, φέρνοντας άλλο ένα παράδειγμα παιδιού που είχε ξαπλώσει στη μέση του δρόμου.

Να σημειωθεί ότι, για το δεύτερο περιστατικό, στα παιδιά ασκήθηκε ποινική δίωξη για επικίνδυνη παρέμβαση στην ασφάλεια της κοινωνίας στους δρόμους, ενώ οι γονείς τους συνελήφθησαν και παραπεμφθήκαν για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

Ο κ. Καλλίας πρότεινε την ενσωμάτωση ζητημάτων που αφορούν στην οδική ασφάλεια και στα σχολεία.

Πηγή: ΕΡΤ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: