Γρ. Λέων (ιατροδικαστής): Ο ρόλος των τοξικολογικών εξετάσεων 1 μήνα μετά την καταγγελία βιασμού της 24χρονης

 

«Εφόσον όλα έγιναν έγκαιρα» τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της 24χρονης Γ. Μπήκα, ενδέχεται να καθορίσουν την έκβαση της υπόθεσης που άνοιξε με την καταγγελία ότι βιάστηκε σε πάρτι πολυτελούς ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη, τόνισε στην ΕΡΤ ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

Μόλις είχε ανακοινωθεί ότι το  email από την Ελβετία με τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που έγιναν για ουσίες που ενδεχόμένως δεν ανιχνεύονται από τα ελληνικά εργαστήρια,  βρίσκεται στα χέρια των ειδικών του ΑΠΘ.

«Να δούμε πότε έστάλησαν και σε τι χρόνους, δηλαδή αν υπήρξαν καθυστερήσεις από τους Ελβετούς», είπε ο Γρηγόρης Λέων επισημαίνοντας ότι όλες οι οιυσίες έχουν συγκεκριμένο χρόνο ανίχνευσης, ενώ το περιστατικό αναφέρθηκε την Πρωτοχρονιά, σύμφωνα με την καταγγελία της 24χρονης .

 

Όπως εξήγησε ο ιατροδικαστής ο χρόνος της ανίχνευσης πρέπει να συνάδει με τον χρόνο της καταγγελίας. «Πρώτα βλέπουμε αν υπάρχει ναρκωτική ουσία στον οργανισμό και μετά τη συγκέντρωση της, όπως ισχύει και για το αλκοόλ».

«Αν βρούμε ουσία που εξαφανίζεται από τον οργανισμό πολύ πιο γρήγορα από ένα 24ωρο, ενδέχεται αυτή να έχει ληφθεί και μετά το περιστατικό  για άλλους λόγους, από το θύμα, ενδεχομένως θεραπευτικούς», συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζεται ότι είναι σε εξέλιξη είναι παράλληλη έρευνα για τα αδικήματα της μαστροπείας και της διακίνησης ναρκωτικών που διατάχθηκε -μετά την καταγγελία βιασμού- από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

 

Πηγή: ΕΡΤ – Εκπομπή «Συνδέσεις»

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: