Γκ. Μαγιορκίνης για οξεία ηπατίτιδα: Όλοι μπορεί να έχουμε περάσει τον ιό και 2 και 3 φορές στη ζωή μας

«Ο αδενοϊός που προκαλεί την οξεία ηπατίτιδα μπορεί να μολύνει τους πάντες, ανεξαρτήτως ηλικίας υποστήριξε ο καθηγητής Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης συμπληρώνοντας ότι «μπορεί να έχουμε περάσει τον ιό όλοι και 2 και 3 φορές στη ζωή μας».

Ο κ. Μαγιορκίνης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημείωσε, πως το σύνδρομο της οξείας ηπατίτιδας «χτυπάει» κυρίως παιδιά κάτω από 5 ετών και μπορεί να εμφανιστεί και σε παιδιά έως 16 ετών, με τις επιπλοκές να είναι πολύ σοβαρές και σπάνιες. Και συμπλήρωσε: «Αν είναι το βασικό αίτιο βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Δεν ξέρουμε γιατί αυτός ο ιός ενώ τόσα χρόνια δε δημιουργούσε πρόβλημα ξαφνικά δημιουργεί».

Αναφορικά με το αν θα έχουμε κρούσματα στην Ελλάδα ο καθηγητής υπογράμμισε ότι λογικά θα είναι αντίστοιχος αριθμός με τον πληθυσμό μας, δηλαδή 5-6 φορές λιγότερες από το Ηνωμένο Βασίλειο. Επίσης, αν υποθέσουμε ότι έχουμε 100 κρούσματα βαριάς ηπατίτιδας, γύρω στα 10 χρειάστηκαν μεταμόσχευση, γιατί το συκώτι έφτασε σε σημείο που δε μπορούσε πια να λειτουργήσει καθόλου, ανέφερε.
Όσο για το ενδεχόμενο που χρειαστεί να γίνει μια μεταμόσχευση, είπε ότι υπάρχουν συμβάσεις με κέντρα στο εξωτερικό που είναι εξειδικευμένα να κάνουν αυτές τις επεμβάσεις.

www.ertnews.gr

ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: