Γ. Τούντας: Τρίτη δόση στους 4 μήνες και ποινική δίωξη εναντίον των γιατρών που ενισχύουν το αντιεμβολιαστικό κίνημα (audio)

 

«Προτείνω τουλάχιστον στις μεγάλες ηλικίες να κατεβάσουμε το εξάμηνο για την χορήγηση της τρίτης δόσης, στους 4 μήνες για τους άνω των 65 και στους 5 μήνες για τους άνω των 50 ετών, γιατί είναι αυτοί που κινδυνεύουν περισσότερο να μπουν σε περιπέτειες αν μολυνθούν και νοσήσουν» τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα, ο καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιάννης Τούντας.

Το εξάμηνο είχε τεθεί, σύμφωνα με τις πρώτες μελέτες και είχε να κάνει με μέσους όρους, εξήγησε ο κ. Τούντας. Κάποιοι μπορεί να χάνουν μεγάλο μέρος της ανοσίας τους στους 4 μήνες άλλοι, στους 5, τους 7-8. «Αυτό που παρατηρήσαμε είναι ότι η ανοσία μειώνεται πιο γρήγορα στις μεγάλες ηλικίες, γι’ αυτό βλέπουμε περισσότερα κρούσματα, απ’ ό,τι το καλοκαίρι, πλήρως εμβολιασμένων να μολύνονται και να νοσούν και αυτό οφείλεται στην κάμψη της ανοσίας».

Ο κ. Τούντας συμπλήρωσε ότι δεν πρέπει να έχουμε την ισχύ της πλήρους εμβολιαστικής κάλυψης μετά τους 6 μήνες, εφόσον πέφτει η ανοσία. «Άρα θα πρέπει να υπάρχει υποχρέωση να γίνει η τρίτη δόση για να ανανεωθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Τα δικαιώματα παρέχονται από την ύπαρξη της ανοσίας, αν η ανοσία δεν υφίσταται, δεν υφίστανται και τα δικαιώματα. Θα πρέπει, λοιπόν, σημείωσε ο κ. Τούντας να υπάρχει ένα περιθώριο 20 ημερών μετά το 6μηνο για την τρίτη δόση και ύστερα να ανανεώνεται το πιστοποιητικό.

Ο κ. Τούντας πρότεινε επίσης lockdown για τους άνω των 65 ετών στις κόκκινες περιοχές, με περιορισμό κατ’ οίκον και επαναφορά των sms για μετακίνηση έξω από το σπίτι για συγκεκριμένες ανάγκες, όπως προβλεπόταν όταν είχαμε το γενικευμένο lockdown στις ηλικίες άνω των 65 ετών, στις κόκκινες περιοχές. «Στις ηλικίες άνω των 65 ετών, στις κόκκινες περιοχές, οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν σοβαρά να νοσήσουν βαριά αλλά γίνονται και υπερμεταδότες».

Επιπλέον, ο κ. Τούντας προτείνει οι μη εμβολιασμένοι να κάνουν χρήση των ΜΜΜ με ράπιντ τεστ, καθώς, όπως είπε, τα μέσα μεταφοράς αποτελούν ένα τεράστιο πρόβλημα για τον έλεγχο της πανδημίας, λόγω του συνωστισμού και επειδή δεν τηρείται απόλυτα η χρήση της μάσκας, βάζοντας σε κίνδυνο τους εμβολιασμένους πολίτες που είναι συνεπείς και πάνε στην δουλειά τους. «Από την στιγμή που για να μπεις σε ένα εστιατόριο πρέπει να δείξεις το πιστοποιητικό εμβολιασμού σου και την ταυτότητά σου, με την ίδια λογική πρέπει να ισχύει και στα μέσα μεταφοράς».

Τέλος, έκανε λόγο για τους υγειονομικούς που ενισχύουν με ενέργειες ή δηλώσεις τους το αντιεμβολιαστικό κίνημα. «Μου κάνει εντύπωση που δεν έχω δει κάποια κίνηση από τα πειθαρχικά συμβούλια των ιατρικών συλλόγων για τους γιατρούς που τοποθετούνται κατά των εμβολίων. Τα άτομα που βγαίνουν δημοσίως κατά των εμβολίων και τα μέσα που τους φιλοξενούν, σύμφωνα με το άρθρο 306 μας εκθέτουν σε κίνδυνο και άρα πρέπει να υπάρξει και ποινική δίωξη. Και σε σχέση με το αστικό κομμάτι θα μπορούσε κάποιος να ζητήσει αποζημίωση.

Εάν  εξαιτίας της παρότρυνσης ή παρέμβασης κάποιου ατόμου, έγινε ζημιά στην υγεία κάποιου άλλου ή υπήρξε απώλεια ζωής, υπάρχει η δυνατότητα να ζητηθεί αποζημίωση από αυτούς που τον οδήγησαν σε αυτή την μοιραία επιλογή. Ο γιατρός παίζει πολύ μεγαλύτερο ρόλο από το να βγει οποιοσδήποτε άλλος ασυνείδητος και να προπαγανδίζει κατά των εμβολίων», κατέληξε ο κ. Τούντας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: