Γ. Οικονόμου: Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό την Δευτέρα για αποθέματα πρώτων υλών στην αγορά

 

Στη συμμετοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ενώ σε ό,τι αφορά στην επάρκεια προϊόντων στην ελληνική αγορά, ο κ. Οικονόμου ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει σε σύσκεψη με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργο Γεωργαντά και θα συζητήσουν μεταξύ άλλων για τα αποθέματα και τους πιθανούς κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσουμε.

 

Ο πρωθυπουργός στη Σύνοδο Κορυφής θα επαναλάβει τη στήριξη της χώρας μας στην Ουκρανία και θα υπογραμμίσει τη σημασία της στρατηγικής αυτονομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είπε ο κ. Οικονόμου ενώ στην αυριανή συζήτηση για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, θα τονίσει την ανάγκη δημιουργίας ενός κοινού ευρωπαϊκού μηχανισμού παρέμβασης τονίζοντας ότι η Ευρώπη πρέπει να τρέξει γρήγορα προς αυτή την κατεύθυνση και να επιδείξει γρήγορα αντανακλαστικά. “Η ελληνική κυβέρνηση θα στηρίξει την πρόταση της Κομισιόν για κοινή προμήθεια και αποθήκευση φυσικού αερίου” ανέφερε.

Σχολιάζοντας τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ, Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέκρινε τον Αλέξη Τσίπρα για την «υπαναχώρησή», καθώς όπως είπε, αν και αρχικά είχε αναφέρει ότι θα ψηφίσει τη ρύθμιση, τελικά την καταψήφισε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπενθύμισε την διορία που έχει δοθεί στις επιχειρήσεις της εφοδιαστικής αλυσίδας που εμπορεύονται συγκεκριμένα προϊόντα να προβούν σε απογραφή των αποθεμάτων τους:

“Η κυβέρνηση έχει ζητήσει τη δήλωση των αποθεμάτων σε μια σειρά από προϊόντα που συνδέονται με τον πόλεμο στην Ουκρανία” σημείωσε.

Αναφερόμενος στην εξαγγελία του πρωθυπουργού για επιβολή έκτακτης εισφοράς της τάξης του 90% στα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας, ο Γιάννης Οικονόμου υπογράμμισε: “H εντολή που έχει δοθεί στη ΡΑΕ είναι το συντομότερο δυνατόν να έχουμε τα στοιχεία που θα μας επιτρέψουν να κάνουμε τις παρεμβάσεις που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός” ενώ ανέφερε ότι “καμία Κυβέρνηση στην Ευρώπη, μέχρι σήμερα, δεν έχει εισπράξει ούτε ένα ευρώ, από οποιαδήποτε φορολόγηση υπερκερδών”.

Υπενθύμισε δε, ότι η κυβέρνηση έχει ήδη προχωρήσει σε νομοθέτηση για τον έλεγχο αισχροκέρδειας σε 3.500 σημεία στην αγορά, ενώ έχουν επιβληθεί πρόστιμα 500.000 ευρώ.

Προειδοποίησε δε ότι «οι αρμόδιοι μηχανισμοί θα συνεχίσουν χωρίς καμία ανοχή. Κανείς δεν δικαιούται να κερδοσκοπεί σε βάρος των πολλών».

Αναφερόμενος στη χαλάρωση των μέτρων, επισήμανε ότι υπάρχουν σκέψεις για περαιτέρω χαλάρωση, αλλά η κυβέρνηση περιμένει τις εισηγήσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Ο Γιάννης Οικονόμου μιλώντας για την κατάργηση του προστίμου στους άνω των 60 ετών, είπε ότι τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί έως τώρα θα ισχύουν κανονικά.

 

 

 

ertnews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: