Γ. Οικονόμου για τις εξελίξεις στην Ουκρανία: Η Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν αρκείται σε παθητικό ρόλο θεατή

«Η κρίση στην Ουκρανία έρχεται σε μια στιγμή που η χώρα αντιμετωπίζει πολλαπλές προκλήσεις. Η Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν αρκείται σε παθητικό ρόλο θεατή», ανέφερε στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Οικονόμου.

«Η χώρα μας αναδεικνύεται παγκόσμια πρωταθλήτρια στις επενδύσεις. Καταγράφεται σημαντική αύξηση επιχειρήσεων. Το κοινωνικό και φιλεργατικό πρόσημο της κυβερνητικής πολιτικής θα συνεχιστεί καθώς πρόθεση του πρωθυπουργού είναι να συνεχίσουμε στη στρατηγική για τη μείωση της ανεργίας, είπε στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Κλείνοντας παρέθεσε στοιχεία από τον χώρο της εκαπίδευσης τονίζοντας ότι στη διαδικασία αξιολόγησης το 99,2% των σχολείων της χώρας ανταποκρίθηκε με εξαίρεση 14 σχολεία όπου προφανώς θα υπάρξουν κυρώσεις.

«Με μεγάλη ικανοποίηση και παρά τις Κασσάνδρες διαπιστώνουμε με ικανοποίηση ότι οι εκπαιδευτικοί ανταποκρίθηκαν», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενώ αναφέρθηκε στην εξασφάλιση σετ ρομποτικής υπενθυμίζοντας ότι η εκπαιδευτική ρομποτική εντάχθηκε ήδη στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα από τα νηπιαγωγεία μέχρι και τα Γυμνάσια.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο περαιτέρω άρσης των μέτρων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει τα δεδομένα και, με βάση και τα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, θα πάρει τις αποφάσεις της.

Ερωτηθείς για τη συζήτηση σχετικά με τις απευθείας αναθέσεις, ο κ. Οικονόμου κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι επιδίδεται στην προσφιλή τακτική του λαϊκισμού. «Η κυβέρνηση με πολύ μεγάλο σεβασμό απέναντι στο δημόσιο χρήμα και συμφέρον, φροντίζει για αυτά που είναι σημαντικά για το κοινωνικό σύνολο», επεσήμανε.

«Ο κ. Τσίπρας στην αγαπημένη άσκηση λαϊκισμού, μέσα από έναν αχταρμά προσπαθεί να εκπέμψει μηνύματα για να πείσει ότι γίνεται σπατάλη. Συνιστούμε να μην βάζει στον ίδιο κουβά διαδικασίες και να μας παρουσιάσει τον κατάλογο με τα σημεία που διαφωνεί», είπε ο Γιάννης Οικονόμου.

 

ertnews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: