Γ. Κιοσσές: Γιατί παρουσιάστηκαν ελλείψεις στα self test αλλά και σε αντιπυρετικά – αντιβιοτικά (video)

 

Με το ποσοστό εκείνων που δεν πρόλαβαν να πάρουν self test από τα φαρμακεία να υπολογίζεται στο 12% οι γονείς παραλαμβάνουν από τα σχολεία. Στη Θεσσαλονίκη, όμως δεν πήραν 1 στους 10 μαθητές ή εκπαιδευτικούς, είπε ο γενικός γραμματέας  του φαρμακευτικού συλλόγου, Γιώργος Κιοσσές , διευκρινίζοντας ότι:

«Οι φαρμακαποθήκες έχουν στεγνώσει και το απόθεμα δεν αναπληρώθηκε γιατί στην αρχή της αλυσίδας βρίσκονται οι κρατικές – στρατιωτικές αποθήκες όπου κάτι δεν πήγε καλά».

Για το θέμα σύμφωνα με τον κύριο Κιοσσέ αρμόδια είναι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Εξηγώντας επίσης γιατί σε ένα φαρμακείο δεν υπάρχει απόθεμα ενώ μπορεί να έχει «το παραδιπλανό», ο Γιώργος Κιοσσές είπε ότι η κατανομή γίνεται με αλγόριθμο που ισχύει εδώ και 10 μήνες σχετικά με τη δυναμική κάθε φαρμακείου. «Όταν λοιπόν η ζήτηση κορυφώνεται  σε εφημερεύον φαρμακείο, ο εφοδιασμός του δεν μπορεί να αλλάξει γιατί η αποθήκη θα στείλει τον αριθμό που έχει κλειδώσει με τον αλγόριθμο και όχι παραπάνω».

«Μόνο απόθεμα ασφαλείας απομένει. Μέσα στην εβδομάδα αναμένουμε ανεφοδιασμό», πρόσθεσε και μίλησε για ένα πολύ πιεστικό πενταήμερο με την προθεσμία των self test «που έφερε σε οριακό σημείο ειδικά τα εφημερεύοντα των Θεοφανείων φαρμακεία».

Στη Θεσσαλονίκη οι αντιδημαρχείες παιδείας όλων των δήμων κάλεσαν τους διευθυντές νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων να παραλάβουν 25 self test ο καθένας, έγινε επίσης γνωστό.

Οι φαρμακοβιομηχανίες άναψαν τις μηχανές για παραγωγή αντιπυρετικών, αντιβιοτικών και παυσίπονων όπου επίσης παρατηρήθηκαν «ελλείψεις επειδή η παραγωγή δεν μπόρεσε να καλύψει τις ανάγκες», πρόσθεσε ο Γιώργος Κιοσσές, μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις».

 

 

Πηγή: ΕΡΤ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: