Γ. Χρούσος: Tο εμβόλιο προστατεύει και από αγγειακό σύνδρομο τα παιδιά (video)

 

Tην προσεχή Τετάρτη θα ξεκινήσουν οι πρώτοι εμβολιασμοί σε παιδιά από 5 έως 11 ετών κατά του κορονοϊού, με την πλατφόρμα για κλείσιμο ραντεβού να έχει ήδη ανοίξει από την περασμένη Παρασκευή.

Mέχρι στιγμής δεν έχουν καταγραφεί βαριά περιστατικά από τη μετάλλαξη Όμικρον που όμως εξελίσσεται ως  4-6 φορές πιο μεταδοτική από τη Δέλτα, ανέφεραν στην εκπομπή «Συνδέσεις»η Αντιπρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας,  Μαρία Θεοδωρακοπούλου και ο Ομότιμος καθηγητής Παιδιατρικής και ενδοκρινολογίας του ΕΚΠΑ, Γεώργιος Χρούσος.

Η πλειοψηφία των παιδιών το περνάνε σαν κοινό κρυλόγημα όμως είναι και το long Covid με συμπτώματα πάνω από 6 μήνες,  υπενθύμισε ο κ. Χρούσος ενώ αναφέρθηκε σε «σπάνιο σύνδρομο γενικευμένης φλεγμονής που πολλές φορές συμβαίνει με τη νόσο και όχι με το εμβόλιο».

Όπως είπε ο καθηγητής μοιάζει με το σύνδρομο Kawasaki που είναι φλεγμονή των αγγείων που μπορεί και να σκοτώσει. «Είχαμε πιστεύω πάνω από 30 περιστατικά στη χώρα μας. Όσο μικρότερης ηλικίας είναι το παιδί τόσο συχνότερο είναι και το σύνδρομο».

 

 

Πηγή: ΕΡΤ – Εκπομπή «Συνδέσεις»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: