Δίκη ψευτογιατρού: Συγκλονίζουν η σύζυγος και ο φίλος 46χρονου καρκινοπαθούς

Συγκλονίζουν οι καταθέσεις στη δίκη του “ψευτογιατρού” που κατηγορείται για 12 δολοφονίες και 14 απόπειρες. Σήμερα ολοκλήρωσε την κατάθεσή της η σύζυγος ενός 46χρονου άνδρα που πέθανε από καρκίνο των όρχεων, ακούγοντας τις… συμβουλές του “ψευτογιατρού”.

Η ίδια εξετάστηκε από τους συνηγόρους της υπεράσπισης και διαμαρτυρήθηκε έντονα για το ύφος και τον τόνο που οι συνήγοροι της υπέβαλλαν τις ερωτήσεις τους, αμφισβητώντας τα όσα η γυναίκα κατέθεσε. “Έλεος. Προσπαθώ να δικαιώσω τη μνήμη του συζύγου μου και δέχομαι αυτήν την επίθεση. Έχω αγκαλιάσει τόσα πτώματα διαμελισμένα λόγω εργασίας και αυτήν την κρυάδα δεν την έχω ζήσει ποτέ. Δεν θέλω να μου μιλάτε έτσι, θα πάθω νευρική κρίση”, είπε η μάρτυρας.

Στη συνέχεια κατέθεσε φίλος του θανόντος ο οποίος στην κατάθεση του ανέφερε, μεταξύ άλλων τα εξής: “Μου είπε ότι είχε καρκίνο στο όσχεο και ότι οι γιατροί του ανέφεραν ότι δεν πρέπει να ανησυχεί γιατί ήταν στο αρχικό στάδιο. Τον Φεβρουάριο του 2007 μου είπε ότι γνώρισε έναν γιατρό διεθνούς φήμης που είχε θεραπεύσει πολύ κόσμο και ότι θα γλύτωνε την επέμβαση. Μου ακούστηκε καλή ιδέα παρ’ όλο που οι γιατροί του ζητούσαν άλλα πράγματα, δηλαδή χειρουργείο, βιοψία και μετά χημειοθεραπεία. Με πλησίασε κάποια στιγμή το 2010 και μου ζήτησε χρήματα για κάποια ένεση. Μου είπε ότι υπήρχαν αυτά τα χρήματα αλλά θα αντιδρούσε η γυναίκα γυναίκα του. Κάποια στιγμή τον πήγα στον Άγιο Σάββα για εξετάσεις. Όταν βγήκε τον είδα να συνοδεύεται από κάποια άλλα άτομα με λευκές ποδιές. Μαζί τους ήταν και ο “ψευτογιατρός”“.

Ο μάρτυρας ανέφερε ότι δάνεισε στον φίλο του περίπου 30.000 ευρώ για να προμηθεύεται τα σκευάσματα του κατηγορούμενου και λίγο αργότερα εμφανώς φορτισμένος είπε ότι δεν ήθελε να φέρει καμία αντίρρηση στο φίλο του, γιατί “ήταν αδελφός”. “Τον έβλεπα φοβερά αδύναμο και ώρες ώρες ενώ ήταν ήρεμος άνθρωπος γίνονταν οξύθυμος. Δεν ξεκίνησε όσα του έλεγαν οι γιατροί του γιατί του είπαν ότι υπάρχει γιατρός που μπορείς “να αποφύγεις το μαχαίρι“, είπε ο μάρτυρας.

 

Πρόεδρος: Τί σας έλεγε για την αγωγή που ακολουθούσε (σ.σ. από τον κατηγορούμενο).

Μάρτυρας: Ήταν κάθετος, δεν το άνοιγα το θέμα θα καταλήγαμε σε καυγά. Στη συνέχεια με δάκρυα στα μάτια ο μάρτυρας είπε: “Είναι ο μοναδικός άνθρωπος που έχει πεθάνει δυο φορές, μια επίσημα και μια ανεπίσημα“.

Πρόεδρος: Σας είχε πει τί αγωγή ακολουθούσε από τον Κοντοστάθη;

Μάρτυρας: Μου έλεγε ότι είναι κάποια φάρμακα. Είχα δει ένα μπουκάλι, οπτικά ήταν σαν να ήταν κόλα, όταν το άνοιξα μύριζε τόσο πολύ που νόμιζα ότι είχε χαλάσει.

Πρόεδρος: Σας έλεγε κάτι για χειρουργείο;

Μάρτυρας: Ότι θα πήγαινε κάπου στην Ελβετία. Κάτι είχε κάνει από χειρουργείο αλλά δεν ξέρω που. Για Ελβετία ήξερα.

“Εγώ από την ώρα που του δάνεισα τα χρήματα δεν τον ξαναείδα. Αντιδρούσε αν του έλεγες κάτι. Ήταν πεπεισμένος ότι ακολουθεί ένα καλό δρόμο και ότι θα γίνει καλά… Ώρες ώρες μου θύμιζε πρεζόνι, ήταν σαν μεθυσμένος ενώ αν τον βλέπατε κανονικά ήταν ένας άνθρωπος μάγκας“. Ο ίδιος ανέφερε πως μετά τον Μάιο του 2010 έχασε τελείως τον φίλο του. “Νόμιζα ότι με αποφεύγει για τα λεφτά” είπε.

 

Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη/ertnews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: