Δίκη Φιλιππίδη: Με αντεγκλήσεις των δύο πλευρών ολοκληρώθηκε η κατάθεση της πρώτης καταγγέλλουσας

Συνοδευόμενος από αστυνομικές δυνάμεις πέρασε νωρίς το πρωί τις πόρτες του δικαστηρίου ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Το δικαστήριο, που εξέτασε την πρώτη μάρτυρα κεκλεισμένων των θυρών, διέκοψε για λίγο την συνεδρίαση, καθώς σημειώθηκε ένταση λίγα λεπτά πριν ανέβει στο βήμα η δεύτερη γυναίκα. Αφορμή για την ένταση ήταν σχόλιο του συνηγόρου της μάρτυρα που πρόκειται να ξεκινήσει να καταθέτει με ανοικτή διαδικασία. Ο συνήγορος είπε πως ο επιφανής ηθοποιός έχει διαγραφεί από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών καθώς σε βάρος του υπήρχαν και άλλες καταγγελίες για παρενοχλήσεις, αλλά και μια καταγγελία για βιασμό από γνωστή ηθοποιό πριν 16-17 χρόνια.

Στα λεγόμενα του συνηγόρου Πολιτικής Αγωγής αντέδρασε η υπεράσπιση του ηθοποιού, η οποία ζήτησε να μη γίνονται τέτοιες αναφορές για ζητήματα που δεν έχουν κριθεί από τη Δικαιοσύνη, αλλά και πως η απόφαση του ΣΕΗ ήταν «άνευ νοήματος», αφού ο ηθοποιός είχε δηλώσει πως αποχωρεί από τον χώρο της υποκριτικής.

Οι αντεγκλήσεις των δύο πλευρών οδήγησαν σε διακοπή της διαδικασίας, με την πρόεδρο να ζητά «περισσότερη ευπρέπεια».

Η ακροαματική διαδικασία συνεχίστηκε κεκλεισμένων των θυρών με την κατάθεση της πρώτης καταγγέλλουσας μετά από δικό της αίτημα έτσι ώστε να μπορέσει να μιλήσει ανοιχτά για τον φερόμενο κατ’εξακολούθηση βιασμό που υπέστη το 2008.

Το ίδιο αίτημα έχει υποβάλει ακόμη μια απο τις τρεις καταγγέλλουσες η οποία κατηγορεί τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη για απόπειρα βιασμού το 2014.

Η ακροαματική διαδικασία συνεχίζεται με την κατάθεση του δεύτερου φερόμενου θύματος που καταθέτει δημόσια για την απόπειρα βιασμού το 2010 που φέρεται να δέχτηκε από τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Στο πλευρό των γυναικών αυτών για άλλη μια φορά βρίσκονται οι γνωστοί ηθοποιοί Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Αλέξανδρος Μπουρδούμης και Λένα Δροσάκη η οποία μάλιστα θα καταθέσει και ως μάρτυρας κατηγορίας.

Από την πλευρά του Πέτρου Φιλιππίδη έχουν έρθει να τον υποστηρίξουν η σύζυγος και ο γιος του.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης αρνείται όλες τις κατηγορίες που του επιρρίπτονται λέγοντας πως πρόκειται για μια προσπάθεια συκοφάντησης του με σκοπό το προσωπικό όφελος των καταγγελουσών.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης με απόφαση των μελών του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών έχει διαγραφεί οριστικά από το σωματείο μετά από τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Ρεπορτάζ: Βαλέρια Δολαψάκη/ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: