Διατροφή σκύλου και γάτας, συμβουλές από ειδικούς.

Πολλοί θεωρούν και όχι άδικα ότι τα κατοικίδια είναι οι καλύτεροι φίλοι του ανθρώπου. Τα κατοικίδια είναι συχνά πηγή μεγάλης ευτυχίας για τους ανθρώπους που τα έχουν.

Παίρνοντας την απόφαση ένας άνθρωπος να υιοθετήσει ένα ζώο, πρέπει να είναι σίγουρος ότι μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του και να το φροντίζει σωστά, δίνοντας του ταυτόχρονα την απαραίτητη σημασία.

Υιοθετώντας ένα κατοικίδιο, είναι σημαντικό να είστε σε θέση να του δίνετε την απαραίτητη σημασία τόσο στην απασχόληση του όσο και στην διατροφή του, καθώς λόγο άγνοιας πολλές φορές προκαλούνται προβλήματα υγείας στα κατοικίδια. Ένα απλό παράδειγμα είναι ότι μερικές πολύ κοινές τροφές για τον άνθρωπο δεν πρέπει να δίνονται στους τετράποδους φίλους σας καθώς τους προκαλούν διαταραχές στην υγεία τους.

Δεν είναι λίγες οι φορές που άνθρωποι συναντούν στον δρόμο αδέσποτα ζώα, τα υιοθετούν και σπεύδουν να τα ταΐσουν με γαλακτοκομικά προϊόντα. Αυτό είναι ίσως το πιο συνηθισμένο λάθος που κάνουν οι άνθρωποι στην προσπάθεια τους να φροντίσουν ένα ζώο, μη γνωρίζοντας τις επιπτώσεις που μπορεί να προκληθούν.

Όπως οι άνθρωποι, τα ζώα είναι γενετικά προγραμματισμένα να χωνεύουν το γάλα κατά την ανάπτυξη. Στην ενήλικη ζωή, μόλις ολοκληρωθεί ο απογαλακτισμός, το ένζυμο που βοηθά στην πέψη του σακχάρου του γάλακτος απενεργοποιείται .

Το να δίνετε γαλακτοκομικά στο κατοικίδιο ζώο σας, είτε είναι σκύλος είτε γάτα, είναι κακή ιδέα και έχει μεγάλες πιθανότητες να προκαλέσει προβλήματα.

Όσο τα κατοικίδια σας βρίσκονται σε νεαρή ηλικία, είναι δηλαδή μηνών, το γάλα που πρέπει να τα ταΐζετε είναι ειδικό το οποίο θα βρείτε σε pet shop ή στον κτηνίατρο σας. Έπειτα θα πρέπει να το αντικαταστήσετε σε τροφή γάτας αν έχετε υιοθετήσει γάτα και τροφή σκύλου αν έχετε υιοθετήσει σκύλο.

Συνήθως οι κτηνίατροι συνιστούν ξηρά τροφή, η οποία είναι προσαρμοσμένη για τις ανάγκες του κατοικίδιου σας και περιέχουν όλες τις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά που έχει ανάγκη ο τετράποδος φίλος σας ανάλογα την ηλικία του.

Το σημαντικό είναι να μην δίνετε στο κατοικίδιο σας από το δικό σας φαγητό. Ο οργανισμός του σκύλου ή της γάτας σας δεν είναι σε θέση να τα επεξεργαστεί όπως ο δικός σας. Οι σάλτσες, τα μπαχαρικά και η ζάχαρη δημιουργούν προβλήματα υγείας όπως ανάπτυξη διαβήτη.

Όταν πρόκειται για ζώα, χρειάζεται προσοχή. Εάν έχετε αμφιβολίες, μη διστάσετε να ζητήσετε τη συμβουλή του κτηνιάτρου σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: