Δ.Παρασκευής: Σημαντικό μέτρο προστασίας η μάσκα, ιδίως το χειμώνα – Να εμβολιαστούν οι υγειονομικοί (video)

 

«Στην Ελλάδα το πανδημικό κύμα μας δείχνει το μέγεθός του σε ότι έχει να κάνει με τους θανάτους. Είχαμε πριν από τρεις ημέρες την αρχή της αποκλιμάκωσης και στον αριθμό των θανάτων, ωστόσο θα χρειαστεί κάποιο διάστημα ακόμα», σημείωσε ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας και προληπτικής Ιατρικής του ΕΚΠΑ, Δημήτρης Παρασκευής μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Από τις Έξι».

«Η μάσκα είναι σημαντικό μέσο προστασίας, όσο είναι χειμώνας και όσο περνούμε αρκετό χρονικό διάστημα σε κλειστούς χώρους. Σε αυτή την κατεύθυνση βρισκόμαστε και με αυτήν θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε, δηλαδή να έχουμε αρκετές ελευθερίες για τους ανεμβολίαστους και περιορισμούς για τους ανεμβολίαστους» επισήμανε ο ίδιος.

Σε ότι έχει να κάνει με τα εμβόλια, ο κ. Παρασκευής ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ήδη έχουμε εμβόλια τα οποία θα μας επέτρεπαν στο να βαδίσουμε πιο ομαλά προς την επόμενη φάση διαχείρισης. Το NOVAVAX είναι ένα εμβόλιο πολύ διαφορετικής τεχνολογίας. Ελπίζουμε ότι θα πειστούν και οι υπόλοιποι συνάνθρωποί μας που έχουν επιφυλάξεις, ούτως ώστε να πειστούν να εμβολιαστούν.

«Ιδιαίτερα αναγκαίο να εμβολιαστούν οι υγειονομικοί»

«Είναι ιδιαίτερα αναγκαίο ειδικά οι υγειονομικοί να πραγματοποιήσουν την αναμνηστική δόση ούτως ώστε να αποκτήσουν τη μέγιστη δυνατή προστασία τη δική τους, όσο και για το περιβάλλον για το οποίο εργάζονται», είπε για το φαινόμενο δισταγμού πολιτών να προχωρήσουν στην τρίτη δόση του εμβολιασμού.

 

Πηγή: ΕΡΤ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: