Άλλαξε η κατηγορία κατά του παπά με το βιτριόλι σε απόπειρα ανθρωποκτονίας (video)

Σε μετατροπή της κατηγορίας που βάρυνε τον υπό καθαίρεση ιερέα που επιτέθηκε με καυστικό υγρό εναντίον άλλων ιερωμένων προχώρησε η ανακρίτρια. Η κατηγορία για την επίθεση που είχε γίνει μέσα στο συνοδικό δικαστήριο στα μέσα του περασμένου Ιουνίου, άλλαξε από βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή καθώς η εργαστηριακή έρευνα έδειξε ότι το καυστικό υγρό που έριξε κατά εννέα ατόμων πιστοποιήθηκε ότι είναι βιτριόλι.

Ο συνήγορος αντέδρασε λέγοντας ότι δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί η κατηγορία με το σκεπτικό ότι η ρίψη έγινε «εκ του μακρόθεν».

“Απορώ γιατί η εισήγηση της κυρίας ανακρίτριας μετά από τρεις μήνες από την απολογία του κατηγορουμένου αλλάζει και για ποιο λόγο αλλάζει. Θα καταπέσει λοιπόν, αυτή είναι η άποψή μου στο συμβούλιο, το οποίο μετά την ανάκριση θα συγκληθεί, αλλά και στο δικαστήριο γιατί είναι κλασική περίπτωση βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η εκ του μακρόθεν ρίψη του υγρού ως απόπειρα ανθρωποκτονίας” δήλωσε ο συνήγορος του κατηγορουμένου Ανδρέας Θεοδωρόπουλος.

Ωστόσο δεν έπεισε την ανακρίτρια που τον κάλεσε να τον ενημερώσει και τού έδωσε προθεσμία να απολογηθεί την Τρίτη 2 Νοεμβρίου.

 

Ρεπορτάζ Ηλ. Κούκος, Ντ. Τσουκαλά/ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: