Αεροβόλο στο σχολείο: Για παιχνίδι με πλαστικές μπίλιες μίλησε ο αδερφός του 13χρονου – «Υπέμενε 6 μήνες εκφοβισμό»

 

Η συγκλονιστική υπόθεση που αποκάλυψε χθες η ΕΡΤ  προσλαμβάνει ώρα με την ώρα νέες διαστάσεις με επίκεντρο πάντα τον μαθητή της πρώτης Γυμνασίου που έφερε αεροβόλο στο σχολείο.  «Από εμένα έφτασε το όπλο και μιλάμε για παχνίδι με πλαστικές μπίλιες. Δεν του το έδωσα, το πήρε, καθώς επί 6 μήνες δέχεται όχι απλά εκφοβισμό αλλά σωματική βία από μεγαλύτερους μαθητές», είπε ο αδερφός του, μιλώντας με τον δημοσιογράφο Κώστα Στάμου.

 

«’Ολοι γνωρίζουν για τη δράση των παραβατικών μαθητών και η διευθύντρια και οι καθηγητές. Το παιδί δεν είχε μιλήσει. Τα κράταγε μέσα του έξι μήνες και τώρα φτάσαμε σε αυτό το σημείο. Κατακρίνω την πράξη ως παράνομη αλλά για να φτάσει εκεί κάτι τον ώθησε. Τον χτύπησαν και τον απείλησαν ότι αν πει κάτι στη διευθύντρια θα τον σκοτώσουν. Το ξέρουν ότι είναι παραβατικά τα συγκεκριμένα παιδιά και δεν τους κάνουν τίποτα», είπε ο αδερφός του μαθητή.

Η οικογένεια ενημερώθηκε χθες ότι η διευθύντρια εισηγήθηκε το παιδί να απομακρυνθεί από το σχολείο.

«Γνωρίζουν από τη διεύθυνση ότι τα παιδιά είναι παραβατικά και δεν κάνουν κάτι. Δεν ασχολήθηκε κανένας για να βρεθεί ποιος πουλάει κροτίδες στο σχολείο ενώ για ένα παχνίδι έβαλαν 12χρονο παιδί να δώσει δακτυλικά αποτυπώματα», είπε ο αδερφός του μαθητή που χθες οδηγήθηκε στην αστυνομία και με εντολή εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Κόπτση, Γενικό Γραμματέα του Υπ. Παιδείας ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί επισκέφθηκαν το σχολείο. Ο κ. Κόπτσης «Γνώμονα το υπουργείο Παιδείας έχει τον παιδαγωγικό χειρισμό τέτοιων φαινομένων γιατί αφορά παιδιά και απαιτείται μεγάλη προσοχή και ιδιαίτερη ευαισθησία θα ερευνηθούν τα αιτία».

Το παιδί είχε δεχθεί άγριο μπούλινγκ από μαθητές της γ’ γυμνασίου και όπως ανέφεραν στην ΕΡΤ και την Βαλέρια Δολαψάκη άνθρωποι από το οικογενειακό του περιβάλλον είχαν ενημερώσει το σχολείο για την βίαιη συμπεριφορά που δεχόταν χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ο εκφοβισμός συνεχιζόταν και το παιδί πήρε κρυφά το αεροβόλο όπλο στο σχολείο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες και άλλων γονιών πρόκειται για ένα συνεσταλμένο παιδί που δεν έχει δώσει αφορμές.

 

Πηγή: ΕΡΤ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: