Α. Τσίπρας: Νομοθετική τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ, για μη πληρωμή άμεσα της ρήτρας αναπροσαρμογής

 

Νομοθετική τροπολογία προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική συμμαχία, η οποία θα δίνει την δυνατότητα στους καταναλωτές να μην πληρώνουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής, έως ότου κριθεί η νομιμότητά της στα ελληνικά δικαστήρια, στη συνάντηση με τον πρόεδρο της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, Δημήτρη Βερβεσό.

 

Κάλεσε μάλιστα ο κ. Τσίπρας και την κυβέρνηση και όλα τα κόμματα να στηρίξουν αυτή την πρωτοβουλία καθώς όπως είπε, “ζούμε σε ένα κράτος δικαίου και δεν μπορεί παράνομες και παράλογες πρακτικές να επιβαρύνουν τον πολίτη σε σημείο που νοικοκυριά και επιχειρήσεις σήμερα να έχουν υπαρξιακό πρόβλημα.

“Το μείζον κοινωνικό αγαθό του ηλεκτρικού ρεύματος δεν πρέπει να στερηθεί από κανένα σπίτι ενόψει των εξελίξεων, μέχρις ότου τα ελληνικά δικαστήρια αποφανθούν και αποφασίσουν εάν η ρήτρα αναπροσαρμογής είναι συμβατή με την ελληνική νομοθεσία. Έως τότε κανένας πολίτης, κανένας επιχειρηματίας, κανένας επιτηδευματίας δεν πρέπει να στερηθεί αυτό το βασικό κοινωνικό αγαθό” τόνισε και ο Πρόεδρος των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, στη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, όπου στο επίκεντρο βρέθηκε η ενεργειακή ακρίβεια και οι νομικές κινήσεις με προσφυγές στη δικαιοσύνη που γίνονται, από πολίτες, ενώσεις καταναλωτών και δικηγορικούς συλλόγους της χώρας κατά της ρήτρας αναπροσαρμογής.

 

Πηγή: ΕΡΤ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: