Α. Συρίγος: Σοβαρό πρόβλημα οι λίγοι απόφοιτοι Πανεπιστημίων (audio)

Την διευκρίνιση ότι οι προτάσεις που εμπεριέχονται σε επιστημονική έκθεση για τα Πανεπιστήμια η οποία παρουσιάστηκε στις αρχές της εβδομάδας και έχει φέρει αντιδράσεις σε φοιτητές και πανεπιστημιακούς, δεν αποτελούν αποφάσεις του Υπ. Παιδείας, αλλά μια πρόταση που τέθηκε από μια επιτροπή, έκανε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Σε Ρυθμούς Επικαιρότητας» με τον Αλφόνσο Βιτάλη, o υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος.

Συμπλήρωσε πάντως, πως είναι γεγονός ότι το Υπουργείο ετοιμάζεται να φτιάξει τον νόμο-πλαίσιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση μέσα στις αρχές του επόμενου χρόνου και ότι «τέτοιες προτάσεις είναι ευπρόσδεκτες γιατί δείχνουν την δυναμική που υπάρχει γύρω από αυτό το θέμα. Δεν είναι προτάσεις του Υπουργείου όμως».

Ένα σοβαρότατο πρόβλημα είναι οι λίγοι που αποφοιτούν και αυτός είναι και ο λόγος της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, πρόσθεσε γιατί «έχεις φοιτητές που έχουν βάση εισαγωγής κάτω από την μονάδα στα 20 οι οποίοι δεν έχουν τα ακαδημαϊκά εφόδια να τελειώσουν την σχολή, οπότε εκ των πραγμάτων προσπαθούμε να βρούμε λύσεις. Η λύση που έχει βρεθεί και είναι απολύτως ορθή είναι η εφαρμογή της ελάχιστης βάσης εισαγωγής που δεν είναι ένας σταθερός βαθμός. Εξαρτάται από τον  μέσο όρο των φοιτητών που γράφουν στο συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πεδίο στις πανελλαδικές εξετάσεις κάθε χρονιά, είναι ένας μεταβαλλόμενος αριθμός».

Ο κ. Συρίγος ερωτηθείς για τις εξελίξεις στην Τουρκία, σημείωσε πως η γειτονική μας χώρα, βρίσκεται στο μέσον μιας οικονομικής δίνης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι λιγότερο επικίνδυνη. «Ίσως είναι και πιο επικίνδυνη μερικές φορές. Δεν θεωρώ ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να έχουμε σοβαρή ένταση, όπως πέρσι στην Ελλάδα, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι η Τουρκία δεν θα αντιδράσει όταν θα αρχίσουν έρευνες της αμερικανικής εταιρείας EXXON MOBIL στα οριοθετημένα τεμάχια της κυπριακής ΑΟΖ. Εκεί θα υπάρξει αντίδραση και η αντίδραση μπορεί να ξεκινήσει από διαμαρτυρίες, που είναι το πιο ήπιο,  από την αποστολή ενός ερευνητικού σεισμογραφικού σκάφους ή στην ακραία περίπτωση, γεωτρήσεις σε τεμάχια της κυπριακής ΑΟΖ».

Την διευκρίνιση ότι οι προτάσεις που εμπεριέχονται σε επιστημονική έκθεση για τα Πανεπιστήμια η οποία παρουσιάστηκε στις αρχές της εβδομάδας και έχει φέρει αντιδράσεις σε φοιτητές και πανεπιστημιακούς, δεν αποτελούν αποφάσεις του Υπ. Παιδείας, αλλά μια πρόταση που τέθηκε από μια επιτροπή, έκανε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Σε Ρυθμούς […]

 

ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: