Α. Δαρζέντας, παιδίατρος: Συναισθηματικά ευκολότερος ο εμβολιασμός από τον οικογενειακό γιατρό

 

Στα παιδιά συμβαίνει κάτι διαφορετικό στη νοσηρότητα και βλέπουμε ότι ο κορονοϊός αντικαθιστά τη συνήθη νοσηρότητα που οδηγούσε σε νοσηλείες, τόνισε μεταξύ άλλων στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Από τις έξι» ο παιδίατρος Αντώνης Δαρζέντας συμπληρώνοντας: «Παρά τα πολλά κρούσματα στα παιδιά τα στοιχεία δεν είναι άσχημα. Φαίνεται ότι η νοσηρότητα από τον κορονοϊό αντικαθιστά τη νοσηρότητα των εποχιακών ιογενών  λοιμώξεων όπως η βρογχυολίτιδα και ακριβώς αυτή η νοσηρότητα αντιμετωπίζεται με το εμβόλιο».

 

Συνάδελφοι έχουν εμβολιάσει εξαιρετικά διστακτικούς ανθρώπους, ανέφερε στη συνέχεια ο παιδίατρος  συνηγορώντας ότι βοηθάει συναισθηματικά και το παιδί και τον γονιό να εμβολιάζονται στον οικογενειακό τους γιατρό.

«Υπάρχει εξαιρετικό πρωτόκολλο ουσιαστικά το ίδιο με τα κρατικά εμβολιαστικά κέντρα, που επίσης δεν έχουν ψυγεία για συντήρηση στους μείον 80 βαθμούς Κελσίου.

«Μας δίνουν μηχάνημα που μετράει τη θερμοκρασία και προειδοποιεί αν ανέβει πάνω από τους 80 βαθμούς Κελσίου», διευκρίνησε ο παιδίατρος.

Αν ανοίξει φιαλίδιο «κρατάει»  έξι ώρες των ενηλίκων και δέκα ώρες το παιδικό.

Ο εφοδιασμός με τα εμβόλια mRΝΑ γίνεται εφόσον προγραμματίσουν τουλάχιστον έξι συνεχόμενα ραντεβού -όσες και οι δόσεις που περιέχει κάθε φιαλίδιο του σκευάσματος Pfizer-BioNTech.

Συνολικά οι ιδιώτες παιδίατροι είναι περίπου 3.500.

Το ραντεβού κλείνεται στο ιδώτη γιατρό και όχι μέσω της πλατφόρμας  https://emvolio.gov.gr/ υπενθύμισε ο κ. Δαρζέντας και στη συνέχεια απάντησε σε ερώτηση για το αν υπάρχουν «εγγυήσεις» ότι το εμβόλιο διατηρείται σε σωστές συνθήκες.

Ευρετήριο συμμετεχόντων ιδιωτών Ιατρών υπάρχει στην ψηφιακή πλατφόρμα https://emvolio.giatroi.org.gr/

 

Πηγή: ΕΡΤ -Εκπομπή «Από τις 6»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: