Site icon Kanalaki News – Νέα και ειδήσεις από το Καναλάκι και την Πάργα

Δολοφονία του εργολάβου: «Προμελετημένο και από κοινού το έγκλημα»

rodos ergolabos

Την ίδια ώρα ο αδερφός του 46χρονου εργολάβου αλβανικής καταγωγής, ζητεί δικαιοσύνη και να οδηγηθούν στη φυλακή και ο πατέρας και ο γιος που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Φανερά θλιμμένος και σοκαρισμένος από το «μεγάλο κακό που τους βρήκε» όπως λέει, ο ίδιος ζητά επίσης να γίνουν περαιτέρω έρευνες για να διαπιστωθεί αν στο έγκλημα που έγινε σε βάρος του 46χρονου αδελφού του υπήρξε η συμμετοχή και άλλων ατόμων.

Αποκαλύπτει επίσης ότι ο 53χρονος δράστης πριν από 3-4 εβδομάδες τους είχε δώσει δύο επιταγές των 20.000 και 30.000 ευρώ αντίστοιχα για τα χρήματα που τους όφειλε, οι οποίες όμως όταν πήγαν να τις εισπράξουν διαπίστωσαν ότι ήταν πλαστές.

«Έχει βγάλει και πλαστές επιταγές 20 και 30 χιλιάδες ευρώ! Τις είχε βγάλει ο ίδιος από το κομπιούτερ και τις έδωσε πριν 3-4 εβδομάδες. Του το είπε την Κυριακή ο αδελφός μου, μάλλον το πρωί που τον συνάντησε».

Ο αδερφός του θύματος δούλευε μαζί του και γνώριζε όπως είπε όλες τις επαγγελματικές του κινήσεις και υποχρεώσεις. Σύμφωνα με την «Ροδιακή» μιλούσαν καθημερινά για αυτά και έτσι είχε γνώση και ο ίδιος. Τη δουλειά στο ξενοδοχείο του 53χρονου την είχαν κάνει το 2018-2019 και το ποσό που τους οφειλόταν ανερχόταν στις 100.000 ευρώ.

Ερωτηθείς για τις σχέσεις που είχε ο αδελφός του με τον 53χρονο, ανέφερε χαρακτηριστικά οι «σχέσεις μας ήταν να πηγαίνει κάθε Κυριακή να του δίνει κάποια χρήματα, πότε του έδινε και πότε όχι γιατί ήταν πάντα στα ψέματα· σήμερα, αύριο μεθαύριο… Ο αδελφός μου τώρα στα τελευταία το υποψιαζόταν αυτό, ότι τον κορόιδευε για να μη δίνει λεφτά».

Ο αδελφός του θύματος αναφέρθηκε και σε αυτά που συνέβησαν την Κυριακή 28 Αυγούστου στο ξενοδοχείο του 53χρονου: «Εγώ πιστεύω ότι όλο αυτό το έστησαν οι ίδιοι, ούτε υπήρχε καβγάς, γιατί όλα αυτά που λέει είναι ψέματα, γιατί τον πήραν τηλέφωνο και η αστυνομία ρώτησε τον γιο του και είπε ότι κόρναρε και έφυγε, πώς έγινε καβγάς».

Πρόσθεσε πως τις επόμενες ημέρες που άρχισαν να αναζητούν τον 46χρονο, πήγαινε καθημερινά όπως και η αστυνομία και τον ρωτούσε, όμως ο 53χρονος του απαντούσε πως δεν τον είχε δει, είχαν μιλήσει στις 4.30 το απόγευμα και μόνο αυτό και πως είχε ζητήσει από τον αλλοδαπό εργολάβο να πάει τη Δευτέρα (29 Αυγούστου) για να τον πληρώσει.

Ο αδελφός του 46χρονου εργολάβου, έκανε επίσης γνωστό ότι από τις κάμερες που έχουν ελεγχθεί από την αστυνομία φαίνεται ότι ο θανών είχε βρεθεί δύο φορές τη μοιραία Κυριακή στο ξενοδοχείο του 53χρονου, ενώ σε ό,τι αφορά τις κάμερες της επιχείρησης του κατηγορούμενου, ο τελευταίος τον είχε πληροφορήσει ότι δεν λειτουργούν παρά μόνο τον χειμώνα.

«Ζητάω δικαιοσύνη να πάνε και οι δύο φυλακή, να ψάξουνε και πάλι, γιατί εκεί είναι και η οικογένειά του που εγώ έψαχνα κάθε μέρα, με βλέπανε και δεν μιλούσανε, η αστυνομία πήγαινε κάθε μέρα και δεν μιλούσανε» είπε ο Χρήστος Τοπάλη.

«Προμελετημένο και από κοινού το έγκλημα»

Με δηλώσεις του στη «Ροδιακή» ο κ. Μηνάς Τσέρκης δικηγόρος της οικογένειας του 46χρονου κάνει λόγο για «στυγερό, προμελετημένο έγκλημα» αναφέρει πως «επιβεβαιώθηκαν οι υπόνοιες που είχε η οικογένεια από την αρχή ότι δράστης ήταν ένας από τους κατηγορουμένους, ο οποίος όπως ομολογήθηκε, ήταν από κοινού με τον υιό», ενώ τονίζει την άποψη της οικογένειας του 46χρονου ότι, στο έγκλημα συμμετείχαν τουλάχιστον οι δύο συλληφθέντες κατηγορούμενοι, ενώ αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να έχουν ανάμιξη και άλλα πρόσωπα της οικογένειας των κατηγορουμένων.

«Επειδή πολλά έχουν γραφτεί και λέγονται, η οικογένεια έχει την άποψη και θέλει να το δηλώσει ευθείς εξ αρχής ότι, από τα μέχρι σήμερα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, πρόκειται περί προμελετημένου εγκλήματος, πρόκειται περί εγκλήματος με τη συμμετοχή τουλάχιστον των δύο συλληφθέντων κατηγορουμένων, ενδεχομένως να υπάρχει ανάμιξη και άλλων προσώπων της οικογενείας.

Την άποψη αυτή ενισχύουν και τα μέχρι σήμερα ευρήματα, και εξηγούμαι τι εννοώ:

Από τα ευρήματα, και ιδίως από την εκτίμηση την ιατροδικαστική, φαίνεται ότι ο θάνατος επήλθε από χτυπήματα στο κεφάλι, πολύ σοβαρά, ικανά να επιφέρουν το θάνατο.

Από την ομολογία και των δύο κατηγορουμένων φαίνεται ότι χρησιμοποιήθηκε κάποιο άλλο εργαλείο, κάποιο σχοινί, που επιχείρησε ο πατέρας από ό,τι πληροφορούμαστε τον πνιγμό του θύματος.

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν που από τη στιγμή που τελικά το χτύπημα που επέφερε το θάνατο είναι αυτό στο κεφάλι, δεν θα μπορούσε από το ίδιο πρόσωπο αυτά να γίνονται διαδοχικά, έπρεπε να γίνονται ταυτόχρονα.

Επομένως λοιπόν, θεωρούμε πως ο ένας από τους κατηγορούμενους, αυτός που ομολόγησε ότι χρησιμοποίησε σχοινί για τον πνιγμό, ακινητοποίησε στην ουσία το θύμα και το άλλο, που του επέφερε τα πλήγματα στο κεφάλι και εν τέλει το θάνατο, είναι ο δεύτερος κατηγορούμενος.

Θεωρούμε ότι η συμμετοχή τους λοιπόν είναι ίσης αξίας, ίσης βαρύτητας και το δικαστήριο που θα κληθεί να αξιολογήσει το δόλο· νομίζουμε ότι και οι δύο είχαν τον ίδιο ανθρωποκτόνο δόλο.

Αυτά βέβαια είναι για μετά, στην παρούσα φάση αναμένεται εξ όσων πληροφορούμαστε η απολογία των κατηγορουμένων, ήδη έχει δώσει δείγματα γραφής η υπεράσπιση που θα κινηθεί από αυτά που διαβάζουμε και εμείς, νομίζω πως όλα αυτά με τα οποία θα υποστηρίξει τον εαυτό του στο παρών στάδιο ο κατηγορούμενος, θα κληθεί στα επόμενα στάδια να τα αποδείξει».

 

Exit mobile version