Στο «Στούντιο 4» και στους Νάνσυ Ζαμπέτογλου και Θανάση Αναγνωστόπουλο, μίλησε η ακτιβίστρια Μπέττυ Βακαλίδου. Στην συνέντευξή της μίλησε για την σχέση που είχε με τους γονείς της, οι οποίοι δεν αποδέχτηκαν ποτέ την σεξουαλική της ταυτότητα και στον σκληρό τρόπο που πληροφορήθηκε τον θάνατο της μητέρας της.
Η Μπέττυ Βακαλίδου περιέγραψε αρχικά στη συνέντευξή της, τη στιγμή που έμαθε ότι πέθανε ο πατέρας της. Όπως ανέφερε: «Έμαθα από το τηλέφωνο ότι πέθανε ο πατέρας μου, από μία κλήση που έκανα στη μητέρα μου το 1998» και πρόσθεσε πως «δεν με κάλεσαν στην κηδεία. Δεν την κατάλαβα ποτέ τη σκληρότητα αυτών των ανθρώπων. Πίστευα ότι έκανα μία κίνηση, όταν της είπα να έρθω στην Αλεξανδρούπολη, να μείνω σε ένα ξενοδοχείο και να στείλω ένα ταξί να τη φέρει να τη δω». Ωστόσο, η απάντηση της μητέρας της ήταν αρνητική.
Πρόσθεσε επίσης πως ούτε στην κηδεία της μητέρας της μπόρεσε να παραβρεθεί, καθώς έμαθε το γεγονός με έναν τραγικό τρόπο, από τα ΚΕΠ, όταν και χρειάστηκε ένα πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης. Όπως εξήγησε το πιστοποιητικό της ερχόταν κανονικά από τα Χανιά και έλεγε ότι είναι άγαμη, ώσπου παρακάλεσε μια υπάλληλο να έρχεται από την Αλεξανδρούπολη.
«Μου λέει: “Ζητήστε το από την οικογένειά σας. Και χώνω το κεφάλι μου μέσα στον γκισέ” και της λέω: “Γι’ αυτό το θέλω, για να δω αν ζει ή αν πέθανε η μάνα μου”», αφηγείται η Μπέττυ Βακαλίδου.
«Έμεινε άφωνη η κοπέλα, πήρε αμέσως τηλέφωνο στο Ληξιαρχείο στην Αλεξανδρούπολη και μου το επιβεβαίωσε. Ένιωσα σαν να ξεριζώθηκε κάτι από μέσα μου, αν και είχα μείνει ορφανή από τα 15 μου», εξηγεί με ειλικρίνεια.
Τόνισε επίσης πως δεν ξέρει αν είναι καλύτερα ή χειρότερα να πεθάνουν οι δικοί σου άνθρωποι σε ένα ομαδικό δυστύχημα ή αν είναι εν ζωή και δεν σε αποδέχονται, σε βασανίζουν, σε κακομεταχειρίζονται και σε εξαναγκάζουν να φύγεις από το σπίτι και το χωριό σου.
«Τώρα ίσως να τους έδινα κάποια ελαφρυντικά για την παιδική μου ηλικία αλλά όχι για το μετά», παραδέχτηκε τελικά η Μπέττυ Βακαλίδου.
ertnews.gr