Site icon Kanalaki News – Νέα και ειδήσεις από το Καναλάκι και την Πάργα

Best City Awards: Τεράστια διάκριση απέσπασε η διευθύντρια του 2ου Δημοτικού σχολείου Καναλακίου κ. Ελένη Κολιοφώτη

65647

Μία τεράστια διάκριση απέσπασε η διευθύντρια του 2ου Δημοτικό Σχολείο Καναλακίου κ. Ελένη Κολιοφώτη και κυρίως έκανε τα 400 στελέχη των ΟΤΑ και των επιχειρήσεων να αναζητήσουν στο google maps πού ακριβώς βρίσκεται το σχολείο της στο χωριό του Δήμου Πάργας.

Η εκπαιδευτικός με το πλούσιο έργο στο βιογραφικό της, τη μεγάλη πολυετή εκπαιδευτική προσφορά στηρίζοντας την δημόσια εκπαίδευση στα σχολεία του Δήμου Πάργας, κατάφερε να διακριθεί στο Best City Awards, τα μοναδικά βραβεία που επιβραβεύουν την Καινοτομία και την Ποιότητα Ζωής στις ελληνικές πόλεις.

Η κ. Ελένη Κολιοφώτη τα τελευταία χρόνια έχει μετατρέψει το σχολείο του Καναλακίου σε ένα πρότυπο κέντρο εκπαίδευσης, το οποίο βραβεύτηκε με το ασημένιο βραβείο στην κατηγορία Green City εκπαιδευτικές δομές για την μελέτη με ΟΡΑΜΑ ΕΝΑ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ στην Τελετή Βράβευσης Έργων και Πρωτοβουλιών της Αυτοδιοίκησης.

Το εντυπωσιακό είναι πως είναι η μοναδική εκπαιδευτικός που απέσπασε αυτή τη διάκριση στο Νομό της Πρέβεζας τιμώντας το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Η κ. Κολιοφώτη σε δήλωσή της αναφέρει:

Ευχαριστώ τον Δήμαρχο Πάργας κ. Νίκο Ζαχαριά για την συγχαρητήρια επιστολή που μου απέστειλε με αφορμή την βράβευση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κσναλλακίου ,του οποίου έχω την τιμή να διευθύνω επί σειρά ετών.

Η βράβευση του σχολείου μας στα κορυφαία βραβεία της τοπικής αυτοδιοίκησης Best city Awards ήρθε ως αποτέλεσμα επίμονων και επίπονων προσπαθειών από πλευράς μου.

Η αναγνώριση του έργου μου με γεμίζει ικανοποίηση και μου δίνει την ώθηση να συνεχίσω να αγωνίζομαι ανεξάρτητα από τις πολιτικές – παραταξιακές και αυτοδιοικητικές πεποιθήσεις του καθενός μας. Μοναδικός γνώμονας όλων μας πρέπει να είναι η πρόοδος και ευημερία των κατοίκων του Δήμου Πάργας.

Δήμαρχε ας ενώσουμε τις δυνάμεις, την προσπάθεια μας να υλοποιηθεί η μελέτη ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΕΝΑ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ! Είμαι πλεον σίγουρη ότι θα βρούμε πολλούς συμπαραστάτες !!!

Τα Best City Awards τα μοναδικά βραβεία που επιβραβεύουν την Καινοτομία και την Ποιότητα Ζωής στις ελληνικές πόλεις ανέδειξαν τους νικητές, σε μια ολοζώντανη και δυναμική Τελετή Απονομής με τη συμμετοχή των νικητών, των μελών της Κριτικής Επιτροπής, εκπροσώπων Δημοσίου και επιχειρήσεων, καθώς και δημοσιογράφων.

Tα Best City Awards 2023 powered by Olympios Group of Companies που διοργανώνει η
Boussias Events, υπό την Αιγίδα της ΚΕΔΕ, της Περιφέρειας Αττικής και της Περιφέρειας
Θεσσαλίας, για 7 η χρονιά ανέδειξαν κορυφαίες πρακτικές και λύσεις της χρονιάς που πέρασε, μιας χρονιάς εξαιρετικά δύσκολης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπου δοκιμάστηκαν οι αντοχές συστημάτων και ανθρώπων. Παρ’ όλα αυτά, η Αυτοδιοίκηση με τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, απάντησαν στις προκλήσεις της εποχής και απέδειξαν ότι με ευελιξία, καινοτομία και εμπιστοσύνη μπορούν να επιτευχθούν τα καλύτερα αποτελέσματα.

Ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής Δημήτρης Παπαστεργίου , Πρόεδρος ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων, στην ομιλία του αφού συνεχάρη εκ των προτέρων όλους όσους  απέσπασαν διακρίσεις στα βραβεία, δηλώνοντας με την ευκαιρία «Οι ελληνικές πόλεις μέσα από τον θεσμό των Best City Awards αποδεικνύουν ότι υιοθετούν το όραμα της σύγχρονης αστικής ευφυΐας αξιοποιώντας καινοτομίες και τεχνολογίες αιχμής για να καταστήσουν αποτελεσματικότερη τη διακυβέρνησή τους, να ενισχύσουν την τοπική οικονομία και λειτουργούν με νέους, βιώσιμους τρόπους, ώστε να αντιμετωπίσουν ζητήματα της κοινωνίας όπως ανεργία και ενίσχυση επιχειρηματικότητας, ο αποκλεισμός και το υποβαθμισμένο περιβάλλον. Οι λύσεις που έδωσαν η ΚΕΔΕ, οι Δήμοι, οι υπάλληλοι, οι ίδιοι οι πολίτες, απέδειξαν ότι το “έξυπνο” είναι να τολμάς (και) να αλλάζεις, με πρώτιστο μέλημα την κοινωνία.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Προέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης Υπουργός
Εσωτερικών κ. Μαυρουδής Βορίδης, ο οποίος παρακολούθησε με αμείωτο ενδιαφέρον τα
επιτεύγματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στον εναρκτήριο χαιρετισμό του δήλωσε πως η
Κυβέρνηση στέκεται αρωγός στο σοβαρό έργο που έχουν αναλάβει οι Δήμοι και επισήμανε
πως θεσμοί όπως τα Best City Awards, καταφέρνουν να αναδεικνύουν σημαντικές πρακτικές
και να κινητοποιούν τις αρχές των πόλεων προς την αέναη προσπάθεια βελτίωσης της
καθημερινότητας των πολιτών τους, αλλά και της βιώσιμης λειτουργίας τους συνολικά.

Την υψηλότερη βαθμίδα χορηγίας, τη Χορηγία Τίτλου των φετινών βραβείων, ανέλαβε η
Olympios Group of Companies, και ο κ. Νίκος Πετρούλιας, Co-Founder, κατά την έναρξη της
βραδιάς αφού συνεχάρη όλους τους νικητές, αναφέρθηκε στις έξυπνες και προστιθέμενης
αξίας λύσεις και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας που προσφέρει ο Όμιλος στους Δήμους της
χώρας στους τομείς τεχνολογίας, ενέργειας, νερού, άρδευσης, λυμάτων και περιβάλλοντος,
που απαντούν αξιόπιστα στις προκλήσεις της εποχής.

Τα Best City Awards 2023 περιλάμβαναν 5 κορυφαίες διακρίσεις τις οποίες απέσπασαν οι
υποψηφιότητες που συγκέντρωσαν την υψηλότερη συνολική βαθμολογία από τα βραβεία
που έλαβαν σε διαφορετικές κατηγορίες, αποδεικνύοντας το πολυδιάστατο έργο τους και τη
σταθερή επένδυσή τους στην διατήρηση υψηλών δεικτών επίδοσης.

Έτσι το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καναλλακίου Δήμου Πάργας βραβεύτηκε με το ασημένιο βραβείο στην κατηγορία Green City, Μελέτη με όραμα ένα πράσινο σχολείο για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου και τον βιοκλιματικό ανασχεδιασμό του προαυλίου του.

Exit mobile version