Ταξιδεύουμε στη Σύρο και στο Απολλώνειον Palace

Η Σύρος είναι νησί των Κυκλάδων και πρωτεύουσα του ομώνυμου Νομού και της Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου. Πρωτεύουσά της είναι η Ερμούπολη. Η Σύρος αναπτύχθηκε ιδιαίτερα μετά το 1826, όταν εγκαταστάθηκαν πρόσφυγες από τα Ψαρά και τη Χίο. Υπήρξε ναυτικό, βιομηχανικό και πολιτιστικό κέντρο του νέου ελληνικού κράτους. Μερικά από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του νησιού είναι:

Η πλατεία Μιαούλη, το Δημαρχιακό μέγαρο, το δημοτικό θέατρο Απόλλων, το βιομηχανικό μουσείο και ο ναός του Αγίου Νικολάου.

ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΥΡΟΥ

Το ξενοδοχείο στο οποίο αξίζει να διαμείνουμε κατά την επίσκεψη μας στην βασίλισσα των Κυκλάδων, υπήρξε κατοικία επιφανών Συριανών, ενώ το 1996 το αγόρασε ο πλοίαρχος Ε.Ν Εμμανουήλ Χάλαρης ιδιοκτήτης της «Ξενοδοχεία Χάλαρης Α.Ε», ο οποίος μη φειδόμενος κόπων και εξόδων χάρισε στην Ερμούπολη το μοναδικό Ξενοδοχείο 5 αστέρων, κάτι που έλειπε από το νησί.

Πρόκειται για το Απολλώνειον Palace. Το μεγαλοπρεπές αυτό ξενοδοχείο  στεγάζεται σε νεοκλασικό διατηρητέο κτίριο του 19ου αιώνα το οποίο αναπαλαιώθηκε εκ θεμελίων το 2009 σε πλήρη αποκατάσταση της αρχικής αρχιτεκτονικής του μορφής. Είναι οικοδομημένο σε πέντε επίπεδα, με τα θεμέλια του να βρίσκονται μέσα στη θάλασσα.

Δεσπόζει στον κόλπο του Αγίου Νικολάου στην περιοχή «Βαπόρια», με κύρια είσοδο από την αριστοκρατική οδό Απόλλωνος. Βρίσκεται λίγα μέτρα, από τον επιβλητικό Ναό του Αγίου Νικολάου, προστάτη και πολιούχου της Ερμούπολης, το Θέατρο Απόλλων και το ξακουστό έργο του Τσίλλερ, Δημαρχείο της Ερμούπολης.

Η μεγαλοπρεπής βεράντα στην ανατολική όψη του κτιρίου κατάλληλη για γάμους, δεξιώσεις, ουζάκι και ρεμβασμό στο σεληνόφως, καθώς και η μικρότερη σε μέγεθος βεράντα με πρόσβαση στη θάλασσα για μπάνιο, δίνουν την αίσθηση της απόλυτης χαλάρωσης.

Η αισθητική του κτιρίου είναι βασισμένη στον νεοκλασικό χαρακτήρα της Ερμούπολης. Η εσωτερική διακόσμηση είναι σε απαλούς, ρομαντικούς χρωματισμούς με στοιχεία που να αποπνέουν την παλιά αίγλη των αρχοντικών σπιτιών.

ΔΩΜΑΤΙΑ

Προτεραιότητα του Απολλώνειον Palace είναι η χαλάρωση των επισκεπτών του στα μοναδικής αισθητικής δωμάτια. Επιπλέον προσφέρει εστιατόριο, 24ωρη Ρεσεψιόν, ανελκυστήρα, θυρίδα ασφαλείας, θέρμανση, χώρο αποθήκευσης αποσκευών, κλιματισμό και εύκολη πρόσβαση από τη μικρή βεράντα του ξενοδοχείου στη θάλασσα για μπάνιο.

Ξενοδοχείο Απολλώνειον Palace: Ένα από τα ομορφότερα ξενοδοχεία των Κυκλάδων, που στόχο έχει να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Διαμονή σε έναν φιλόξενο χώρο στον οποίο δε θα σας αντιμετωπίσουν σαν πελάτες, αλλά σαν προσκεκλημένους.
Ζήστε μια αξεπέραστη εμπειρία σε ένα από τα ωραιότερα ελληνικά νησιά, που σηματοδοτεί το νέο ξεκίνημα για τον ελληνικό τουρισμό, έπειτα από την απαιτητική προηγούμενη σεζόν.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Οδός Απόλλωνος 12
Ερμούπολη Σύρου, 84100
+30 22810 89056
+30 22810 89057
mail: [email protected]

TripAdvisor Reviews

ΑΛΛΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ

Στην ίδια οικογένεια ανήκουν και άλλα δύο καταλύματα, τα οποία αποτελούν οικονομικότερες επιλογές διαμονής:

Hotel Halaris

Halaris Rooms

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: